Antena 3 CNN Externe Identificarea victimelor, element cheie în ancheta privind prăbuşirea avionului Airbus 330

Identificarea victimelor, element cheie în ancheta privind prăbuşirea avionului Airbus 330

Identificarea victimelor, element cheie în ancheta privind prăbuşirea avionului Airbus 330
12 Iun 2009   •   13:14

Identificarea victimelor din avionul Air France, prăbuşit în Atlantic, ar putea oferi indicii asupra cauzelor accidentului. Poziţionarea cadavrelor în ocean poate arăta dacă aparatul s-a rupt, sau nu, în două, în timpul zborului. "Dacă victimele găsite într-o parte a oceanului provin în special dintr-una din părţile avionului, iar cele descoperite în cealaltă parte, din altă zonă a avionului, asta spune cu siguranţă ceva", a declarat Peter Goelz, fost director al Serviciului Naţional american pentru Siguranţa în Transporturi.

Anchetatorii sunt nevoiţi să recurgă la asemenea probe, pentru că nu-şi fac prea multe speranţe să scoată la lumină cutiile negre, scufundate la mare adâncime. Din nefericire, şi recuperarea corpurilor neînsufleţite devine tot mai dificilă, din cauza vremii nefavorabile. Până în prezent au fost găsite doar 44 din cele 228 de victime.

Avionul Airbus A330 al companiei Air France, de pe ruta Rio de Janeiro - Paris, a dispărut în largul coastelor braziliene în noaptea de 1 iunie, cu 228 de persoane la bord. Primele două cadavre ale unor pasageri ai avionului au fost descoperite de autorităţile braziliene abia sâmbătă dimineaţă. Odată cu acestea, anchetatorii au mai găsit fragmente din avion, un rucsac şi o geantă de piele.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Air France
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close