Antena 3 CNN Externe „Iadul pe pământ” în Ceasiv Iar. Rușii au ras de pe fața pământului cartierul cunoscut drept „Poarta Bahmutului”

„Iadul pe pământ” în Ceasiv Iar. Rușii au ras de pe fața pământului cartierul cunoscut drept „Poarta Bahmutului”

New Project (57)
Ceasiv Iar, un oraș din partea de est a Ucrainei | Sursă foto: X
de Andreea Ştefan    |    05 Iul 2024   •   18:59

Pe rețelele sociale au apărut imagini aeriene cu blocuri și clădiri complet distruse de aviația și artileria rusă, situate în zona de est a orașului Ceasiv Iar. Recent, forțele ucrainene au fost obligate să-și abandoneze pozițiile fortificate de la periferia estică a localității, cunoscută sub numele de „Poarta Bahmutului”, din cauza bombardamentelor rusești.

„Chasiv Iar. Iadul pe pământ.

Microdistrictul "Kanal" transformat într-o grămadă de cenușă - așa arată astăzi.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Un astfel de peisaj, care odată depășea orice imaginație, a devenit deja ceva obișnuit în cei doi ani de război”, se arată într-o postare publicată pe contul de X/Twitter al Brigăzii 24 Mecanizate a armatei ucrainene.

Ceasiv Iar reprezintă practic ultima fortificație majoră a apărării ucrainene din regiune. Localitatea se află pe o înălțime dominantă și este protejată de canalul Donețul de Nord-Donbas, un obstacol natural care îngreunează înaintarea vehiculelor blindate.

Decizia de a părăsi pozițiile de la est de oraș a fost luată după ce comandanții militari ucraineni au convenit să se retragă „pe poziții mai bine protejate”, a declarat Nazar Voloșin, purtător de cuvânt al forțelor ucrainene din regiune.

Ucrainenii au fost forțați să se retragă dintr-o zonă acum transformată în ruine de bombardamentele rusești. Cucerirea Ceasiv Iar de către armata rusă le-ar deschide acestora calea spre Kramatorsk, situat la 25 de kilometri distanță, unde se află punctul de comandă al armatei ucrainene din regiune.

×
Subiecte în articol: Ceasiv Iar Bahmut Ucraina
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close