Antena 3 CNN Externe I-a venit o idee ciudată și a întrebat prietenii de pe Instagram dacă vor să o vadă moartă. Adolescenta de 16 ani a fost șocată când a văzut ce au răspuns și a făcut un gest nebunesc

I-a venit o idee ciudată și a întrebat prietenii de pe Instagram dacă vor să o vadă moartă. Adolescenta de 16 ani a fost șocată când a văzut ce au răspuns și a făcut un gest nebunesc

1 minut de citit Publicat la 15:52 15 Mai 2019 Modificat la 15:52 15 Mai 2019
o_1datoovkg1vc2fkmoohqq1b08.jpg
Foto: Pixabay.com

 O adolescentă malaeziană care a publicat un sondaj pe contul ei de Instagram, prin care tânăra şi-a întrebat admiratorii ("fallowers") dacă ar trebui să trăiască sau să îşi pună capăt zilelor, s-a sinucis după ce a văzut că majoritatea acestora au votat în favoarea morţii sale, informează AFP. 

Adolescenta, în vârstă de 16 ani, locuia în Kuching, o localitate din statul malaezian Sarawak. "Ea a murit brusc, după ce a publicat acel sondaj pe reţeaua de socializare luni", a declarat poliţia naţională, citată de mass-media locale. 

"E foarte important, ajutaţi-mă să aleg între D/L", a scris tânăra pe contul ei, potrivit site-ului de informaţii Astro Awani, în contextul în care literele "D" şi "L" se refereau din câte se pare la cuvintele "moarte" ("death", în engleză - n.r.) şi "viaţă" ("life"). 

69% dintre internauţi au votat pentru moarte, iar 31% pentru viaţă, potrivit Poliţiei malaeziene. 

Această sinucidere a declanşat numeroase reacţii în Malaezia. 

Deputatul Ramkarpal Singh a cerut deschiderea unei anchete "pentru a evita alte abuzuri pe reţelele de socializare în circumstanţe asemănătoare pe viitor". 

Ministrul pentru Tineret şi Sport, Syed Saddiq, s-a declarat îngrijorat pentru sănătatea mintală a tinerilor din Malaezia. "Este o problemă naţională, care trebuie să fie tratată cu seriozitate", a adăugat el. 

Ching Yee Wong, directorul departamentului de Comunicare al reţelei Instagram pentru regiunea Asia-Pacific, a transmis condoleanţe familiei îndoliate. 

Ea a recunoscut că această reţea de socializare, deţinută de compania Facebook, "are importanta responsabilitate de a se asigura că oamenii care folosesc Instagram se simt în siguranţă şi sprijiniţi". Ching Yee Wong i-a îndemnat pe utilizatori "să folosească instrumentele de semnalare şi să contacteze serviciile de urgenţe dacă văd că siguranţa unei persoane este în pericol". 

Acest caz aminteşte de polemica provocată de moartea lui Molly Russell, o adolescentă din Marea Britanie care s-a sinucis în 2017 la vârsta de 14 ani după ce a vizionat pe Instagram conţinuturi legate de automutilare şi sinucidere. 

Polemica din 2017 a suscitat o amplă dezbatere despre utilizarea reţelelor de socializare de către copii şi despre reglementarea conţinuturilor online. 

În februarie, Instagram, care interzice deja orice conţinut ce încurajează sau promovează sinuciderea şi automutilarea, a decis să interzică fotografiile care arată răni autoprovocate.

×
Etichete: Malaezia
x close