Antena 3 CNN Externe Hunter Biden, fiul președintelui SUA, a fost declarat vinovat în procesul privind infracțiuni federale cu arme de foc

Hunter Biden, fiul președintelui SUA, a fost declarat vinovat în procesul privind infracțiuni federale cu arme de foc

A fost găsit vinovat pentru toate cele trei capete de acuzare, după ce juriul a deliberat timp de trei ore

Hunter Biden, fiul președintelui SUA, a fost declarat vinovat în procesul privind infracțiuni federale cu arme de foc
Hunter Biden, fiul președintelui SUA, a fost condamnat pentru infracțiuni federale cu arme de foc
de Mia Lungu    |    11 Iun 2024   •   18:40

Hunter Biden, fiul președintelui american Joe Biden, a fost condamnat, marți, pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri, pentru a cumpăra ilegal o armă, potrivit BBC.

Primul cap de acuzare este pentru fals în declarații în vederea dobândirii unei arme de foc, al doilea pentru fals în declarații în vederea obținerii unor înscrisuri și al treilea pentru deținere ilegală de armă de foc.

Un juriu din statul american Delaware l-a găsit pe fiul președintelui vinovat, după ce a ascultat o săptămână de mărturii și probe în cadrul procesului penal de nivel înalt.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea imagini cu Hunter Biden, însoțit de mama și soția sa, ieșind din tribunal, marți, după verdict.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Care este pedeapsa maximă pe care o riscă Hunter Biden

După ce a fost găsit vinovat de consum ilegal de droguri în posesia unei arme, Hunter Biden ar putea fi condamnat la închisoare. Dacă va fi trimis la închisoare, este probabil să primească o pedeapsă mult mai ușoară decât pedeapsa maximă de 25 de ani pentru cele trei acuzații.

  • Pedeapsa maximă pentru declarația falsă la cumpărarea unei arme de foc este de 10 ani.
  • Pedeapsa maximă pentru declarația falsă legată de informațiile pe care trebuie să le păstreze un dealer federal de arme de foc licențiat este de 5 ani
  • Pedeapsa maximă pentru deținerea unei arme de foc de către o persoană care folosește ilegal sau este dependentă de o substanță controlată este de 10 ani.

De exemplu, pentru acuzația de consumator ilegal de droguri în posesia unei arme, cea mai gravă acuzație, ar fi mai probabil ca Biden să fie condamnat la aproximativ 20 de luni de închisoare, spune profesorul Dru Stevenson, de la South Texas College of Law din Houston, potrivit BBC.

Numai pentru acea acuzație, pedeapsa maximă tehnică este de 10 ani. Cu toate acestea, profesorul Stevenson spune că a văzut persoane care au primit doar cinci ani pentru această acuzație.

„Și asta pentru persoane care erau cu adevărat periculoase, cum ar fi cineva care se afla deja pe lista de supraveghere a FBI”, spune el.

Dacă Biden ar primi ceva între cinci și zece ani, „ar fi bizar și fără precedent”.

Stevenson spune că nu a văzut pe nimeni condamnat pentru că a mințit pe formularul de verificare a antecedentelor - celelalte două acuzații ale lui Biden - cu excepția „criminalilor serioși”, cum ar fi „traficanții de arme”.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Au apărut primele subiecte la Matematică de la Evaluarea Națională 2024
x close