Antena 3 CNN Externe Hugo Chavez la Adunarea Generală ONU: ?Nu mai miroase a sulf. Miroase a speranţă? (VIDEO)

Hugo Chavez la Adunarea Generală ONU: ?Nu mai miroase a sulf. Miroase a speranţă? (VIDEO)

Hugo Chavez la Adunarea Generală ONU: ?Nu mai miroase a sulf. Miroase a speranţă? (VIDEO)
26 Sep 2009   •   10:03

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a smuls ropote de aplauze joi seară, după discursul ţinut în faţa Adunării Generale a ONU. Temperamentalul Chavez a lăsat insultele acasă şi a spus că "miroase a speranţă" în loc de sulf. Liderul venezuelan a adus astfel aminte că, în 2006, de la aceeaşi tribună, l-a numit "diavol" pe fostul preşedinte american, George W. Bush. Obama e cu totul altă poveste, spune Chavez.

"Nu mai miroase a sulf aici. A dispărut mirosul de sulf. Nu mai miroase. Nu mai miroase. Acum, miroase a altceva. Miroase a speranţă. Trebuie să crezi în speranţă! Trebuie să crezi în speranţă!" a spus Chavez în faţa participanţilor la Adunarea Generală a ONU.

Preşedintele venezuelan l-a invitat pe Barack Obama să se alăture "axei răului", facând referire, în glumă, la ţările pe care fostul preşedinte George Bush le considera o ameninţare. ?Obama, tu eşti sau e un alt Obama? Obama 1 sau Obama 2? Cine eşti tu, Obama? Ce eşti tu? Vreau să cred că e cel pe care l-am văzut aici ieri?, i-a spus el preşedintelui american.

Atitudinea lui Chavez faţă de Statele Unite s-a schimbat, dar în 2006, discursul său a fost unul foarte diferit de cel de acum: ?Statele Unite. Ameninţarea e chiar acasă la voi. Diavolul e acasă la voi! Diavolul, chiar el! Ieri, diavolul (n.r. George W. Bush) a fost aici!? Invitat de Larry King, joi seară în emisiune, Chavez şi-a justificat discursul dur de acum trei ani: ?Ce mi-a făcut mie Bush? Guvernul Bush a vrut să mă îngenuncheze, a cerut asasinarea mea!?

Una peste alta, Naţiunile Unite nu au mai văzut de ceva vreme un preşedinte venezuelan atât de împăciuitor.



Observator

×
Subiecte în articol: Hugo Chavez
Cele mai noi știri
Parteneri
x close