Antena 3 CNN Externe Hugo Chavez: Fidel Castro nu va mai fi văzut niciodată în public

Hugo Chavez: Fidel Castro nu va mai fi văzut niciodată în public

Hugo Chavez: Fidel Castro nu va mai fi văzut niciodată în public
12 Ian 2009   •   23:55

Preşedintele Hugo Chavez din Venezuela a declarat că este puţin probabil ca fostul preşedinte cubanez Fidel Castro să mai ia parte la vreun eveniment public de acum înainte, dar că liderul revoluţionar va trăi dincolo de ?viaţa fizică. Deja ştim că Fidel, ce mergea noapte prin oraşe şi pe străzi, ce părea un luptător în uniformă, şi îmbrăţişa lumea, nu va mai fi văzut. Va deveni o amintire?, declara Chavez la emisiunea sa săptămânala de la radio, "Alo Presidente" . El l-a vizitat adesea pe fostul preşedinte cubanez, acum în vârstă de 82 de ani, în timp ce acesta era internat, urmare a unei intervenţii chirurgicale în iulie 2006. Castro nu a mai fost văzut în public de când a predat puterea fratelui Raul, în aceeaşi lună.
Chavez şi-a amintit ultima dată când l-a văzut pe Castro în public, cu câteva zile înainte de a fi internat la spitalul din Cordoba, Argentina. ?M-a condus la uşa avionului. Ne-am îmbrăţişat. Cum era să ştiu, Doamne, că va fi pentru ultima dată?.
?Dar Fidel va trăi, aşa cum este viu acum şi va dăinui dincolo de viaţa fizică. Şi trebuie să o facă, ştie, pentru ani de acum. Avem nevoie de tine?, declara Chavez.
Ultimele fotografii ale liderului revoluţiei cubaneze au fost publicate în noiembrie, când s-a întâlnit în Cuba cu preşedintele rus Dmitri Medvedev şi Hu Jintao din China.
Antena3.ro

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close