Antena 3 CNN Externe Hoteluri evacuate în Turcia din cauza incendiilor

Hoteluri evacuate în Turcia din cauza incendiilor

Hoteluri evacuate în Turcia din cauza incendiilor
08 Iul 2007   •   11:13

Două mari hoteluri din oraşul Bodrum, aflat pe litoralul din sud-vestul Turciei, au fost evacuate sâmbătă seară din cauza unui uriaş incendiu care a distrus deja peste 500 de hectare de păduri şi terenuri cultivate. Nu s-au înregistrat victime, dar aproape 50 de oameni au primit îngrijiri medicale în urma intoxicaţiei cu fum.

Incendiul a izbucnit sâmbătă dimineaţă, din motive încă necunoscute, în apropierea unui sat de lângă Bodrum. Flăcările s-au propagat rapid, în ciuda intervenţiei pompierilor, în condiţiile unui vânt foarte puternic. Incendiul s-a apropiat la câteva sute de metri de periferia oraşului Bodrum, un important centru turistic pe litoralul turcesc al Mării Egee. Trei ferme au suferit avarii serioase şi chiar o maşină de pompieri a căzut pradă flăcărilor. Autorităţile au mobilizat trei avioane-cisternă şi zece elicoptere şi au chemat şi populaţia locală să se alăture luptei cu focul.

După-amiază, celula de criză din Bodrum anunţa că incendiul a fost ?parţial stăpânit?. Câteva ore mai târziu, s-a hotărât totuşi evacuarea celor mai ameninţate hoteluri, ca măsură de securitate. Turiştii au fost găzduiţi în alte clădiri, aflate mai la adăpost. Autorităţile dau asigurări că oraşul nu mai este în pericol, dar câteva sate din zona împădurită rămân sub ameninţare.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close