Conform primelor informaţii, se pare că Mubarak a început să se simtă rău, în urmă cu câteva zile. El a leşinat de două ori pe când îşi înregistra discursul final, iar apoi, starea lui de sănătate s-a deteriorat continuu. Aşa se explică şi faptul că anunţul demisiei sale a întârziat atât de mult.
Demnitarii de la Cairo au vrut să aştepte până când Mubarak va fi suficient de puternic ca să dea vestea personal. Nu a mai apucat.. Plecarea lui de la putere a fost a anunţată de vicepreşedintele Oram Suleiman. Iar Mubarak a părăsit capitala Cairo şi a plecat în staţiunea Sharm el-Sheikh, de la Marea Roşie. Aici, fostul lider de egiptean ar fi intrat în comă.
Medicii l-au ţinut sub supraveghere permanentă şi au decis să îl tranfere la o clinică privată din Germania. Acum, pacientul se zabte între viaţă şi moarte.
În paralel, viaţa în Egipt revine, treptat la normal. Armata a început curăţarea pieţei Tahrir din Cairo, pentru a permite accesul maşinilor. În plus, liderii militari au anunţat suspendarea Parlamentului, a Constituţiei şi crearea unei comisii pentru amendarea legii fundamentale. Noua conducere va avea o misiune extrem de grea, având în vedere starea economică precară a ţării şi sărăcia populaţiei.
Armata a dizolvat Parlamentul şi a suspendat constituţia
Armata egipteană, care a preluat puterea în urma demisiei preşedintelui Hosni Mubarak, a anunţat, duminică, dizolvarea celor două Camere ale Parlamentului şi suspendarea Constituţiei, potrivit AFP.
Mai mult decât atât, reprezentanţii forţelor militare au mai precizat că perioada de tranziţie politică se va întinde o perioadă de şase luni, urmând a se forma o comisie pentru amendarea Constituţiei, conform unui comunicat citit duminică la televiziunea de stat.