Antena 3 CNN Externe Horia Creţan, eroul din New York: Viaţa mea s-a schimbat. Îmi e dor de România (VIDEO)

Horia Creţan, eroul din New York: Viaţa mea s-a schimbat. Îmi e dor de România (VIDEO)

Horia Creţan, eroul din New York: Viaţa mea s-a schimbat. Îmi e dor de România (VIDEO)
02 Oct 2009   •   19:53

America se închină unui român. Horia Creţan, cel care a salvat din flăcări un copil de patru ani, în New York, a declarat pentru Antena 1 că acesta nu este nici primul, nici al doilea, ci al treilea incendiu la care a participat. În primul incendiu şi-a pierdut tatăl, dar a reuşit să îşi salveze sora. Ultimul l-a transformat într-un erou în Statele Unite, după ce a salvat viaţa unui copil de patru ani. Ceea ce nu a dezvăluit însă nici presei americane este faptul că, în 1997, în timp ce îşi ajuta un prieten să se mute într-un alt apartament, a trecut prin momente similare.

El povesteşte că în timpul incendiului din 1997 i-au revenit în minte scenele trăite acasă, când flăcările i-au răpit tatăl. De această dată însă lucrurile au stat altfel. ?Am fost calm, conectat, am ştiut ce fac, nu a fost nici un flash back?, spune el.

Vizibil emoţionată de faptul că îşi revede fiul, şi nu oricum, ci în chip de erou naţional, mama lui Horia Creţan a declarat că îi este foarte dor de el. ?Mami te iubeşte, şi nu ştiu dacă am reuşit să fac atât de multe, pe câte mi-am dorit, pentru tine?.

Horia a asigurat-o însă că a fost şi este cea mai bună mamă din lume. ?De la tragedia din 1988 şi până astăzi nu-mi dau seama cum te-ai descurcat cu mine şi cu sora mea, pentru că nu a fost uşor să ne creşti. Vreau să-ţi spun că ai făcut tot ce ai putut şi mai mult?, a spus Horia Creţan.

În dialogul emoţionant cu familia sa, Horia Creţan a ţinut să precizeze că viaţa i s-a schimbat după acest eveniment: "Primesc mesaje din toată lumea. Totuşi, ce pot să spun acum e că îmi este foarte dor de România. Voi reveni la anul în ţară."

DIALOG EMOŢIONANT: HORIA CREŢAN LA NEW YORK, FAMILIA SA ÎN ROMÂNIA


Horia Creţan este elogiat de întreaga presă americană, care îl numeşte "bunul samaritean". Faptele eroice ale românului au ajuns pe primele pagini ale tuturor publicaţiilor importante din SUA. New York Post scrie despre ?cele două acte eroice? ale lui Horia Creţan: salvarea copilului şi cererea de căsătorie pe care i-a adresat-o iubitei sale în direct. Horia Creţan este descris ca un ?bărbat care ştie să profite de cele 15 minute de faimă?.

HORIA CREŢAN, EROUL ROMÂN DIN NEW YORK



Şi publicaţia New York Daily News îi dedică un spaţiu important eroului român, în timp ce Fox News povesteşte pe larg întregul incident.




În luna august, un alt român a fost în atenţia presei americane datorită faptelor sale eroice. El a salvat de la înec două femei şi doi copii. Dan Florin Peteanu a văzut cum o maşină s-a prăbuşit într-un pârâu şi, fără să stea pe gânduri, a sărit în ajutorul oamenilor. Incidentul s-a petrecut în statul american Kansas.


Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close