Antena 3 CNN Externe Hillary l-a zdrobit pe Obama în alegerile din Virginia de Vest

Hillary l-a zdrobit pe Obama în alegerile din Virginia de Vest

Hillary l-a zdrobit pe Obama în alegerile din Virginia de Vest
14 Mai 2008   •   10:03

Fosta Primă Doamnă a Statelor Unite, Hillary Clinton, l-a învins categoric pe Barack Obama în alegerile preliminare de marţi, din Virginia de Vest. Hillary Clinton a primit 65% din voturile alegătorilor democraţi din acest stat, în timp ce rivalul său a primit mai puţin de 30%. Victoria este totuşi mai mult simbolică, deoarece Obama păstrează un avans decisiv în cursa spre candidatura democrată la Casa Albă.

De altfel, Obama se şi aştepta să piardă în Virginia de Vest, el părăsind statul american înainte de ziua scrutinului. Electoratul democrat de aici este format mai ales din muncitori albi săraci, în rândul cărora doamna Clinton este mult mai populară decât Obama.

Deşi are încă mult de recuperat faţă de Obama, Hillary a promis să continue lupta până la capăt. Presa speculează însă că ea s-ar putea retrage după viitorul scrutin preliminar, din Kentucky, unde este, de asemenea, favorită.

De partea cealaltă, Obama se vede deja învestit de partid şi îşi concentrează atacurile asupra candidatului republican la preşedinţie, John McCain. El a declarat că alegerea lui McCain ar însemna, de fapt, un al treilea mandat al actualei Administraţii Bush.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close