Antena 3 CNN Externe Hillary Clinton: Teroriştii care au luat ostatici în Algeria aveau arme din Libia

Hillary Clinton: Teroriştii care au luat ostatici în Algeria aveau arme din Libia

Hillary Clinton: Teroriştii care au luat ostatici în Algeria aveau arme din Libia
Foto: Intact Images/EPA
23 Ian 2013   •   22:55

Teroriştii care au organizat luarea de ostatici din Algeria au avut arme provenind din Libia, a declarat, în Senatul SUA, secretarul de Stat american, Hillary Clinton, informează postul ABC News.
   
"Unul dintre motivele pentru care noi şi alte agenţii guvernamentale eram prezenţi la Benghazi a fost exact acesta. Aveam un efort concertat pentru localizarea armelor dispărute din Libia. Cutia Pandorei reprezentată de armele care dispar din Orientul Mijlociu şi nordul Africii este sursa celor mai mari ameninţări. Nu există niciun dubiu că teroriştii din Algeria aveau arme din Libia... De aceea, trebuie să ne facem treaba mai bine", a spus Clinton.
   
Islamistul Mokhtar Belmokhtar, cel care a organizat, în numele reţelei teroriste Al-Qaida, luarea de ostatici din Algeria, recunoştea în noiembrie 2011 că a achiziţionat armament furat din depozitele militare aparţinând regimului Muammar Kadhafi. Luarea de ostatici din Algeria a avut loc în complexul de gaze In Amenas, situat în apropierea frontierei cu Libia.
   
Hillary Clinton a lansat un avertisment în legătură cu riscul terorismului islamist în nordul Africii. "Atacul de la Benghazi nu a apărut de nicăieri. Revoluţiile arabe au bulversat echilibrul de forţe în întreaga regiune. Instabilitatea din Mali a creat un refugiu pentru teroriştii care încearcă să îşi extindă influenţa şi să comită mai multe atacuri de genul luării de ostatici din Algeria", a spus Clinton în Senatul SUA.
   

×
Subiecte în articol: Hillary Clinton arme
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close