Antena 3 CNN Externe Hillary Clinton şi Barack Obama susţin că au câştigat alegerile de marţi

Hillary Clinton şi Barack Obama susţin că au câştigat alegerile de marţi

Hillary Clinton şi Barack Obama susţin că au câştigat alegerile de marţi
07 Feb 2008   •   08:04

În Statele Unite, bătălia pentru desemnarea candidaţilor la preşedinţie continuă intens şi după "super-marţea" electorală. În tabăra democrată, alegerile preliminare nu i-au putut departaja pe Hillary Clinton şi Barack Obama. La republicani, John McCain s-a impus ca mare favorit, dar este departe de a-i fi convins pe toţi simpatizanţii partidului. Atât Hillary Clinton, cât şi Barack Obama s-au declarat câştigătorii alegerilor de marţi. Fiecare tabără susţine, pe baza propriilor calcule, că şi-a asigurat mai multe voturi la Convenţia Naţională democrată. Obama a declarat-o totuşi favorită pe adversara lui, în speranţa că această atitudine îi va spori propriile şanse.

?Senatoarea Clinton este un adversar formidabil, are un nume familiar şi apreciat. Dispune de o maşinărie politică încercată timp de două decenii, aşa că, din punctul meu de vedere, ea este favorita oricărui scrutin. Dar am constatat că există o sete reală de schimbare în această ţară şi pe măsură ce voi fi mai bine cunoscut vom putea lupta peste tot?, a declarat Barack Obama.

În schimb, doamna Clinton nu a ezitat să avanseze cinci milioane de dolari din propria avere, pentru a compensa avansul lui Obama în privinţa fondurilor de campanie. Hillary Clinton se declară şi ea sigură de succes.

?Seara trecută a fost grozavă, cu victorii în toată ţara şi, în final, cu un număr total mai mare de voturi şi delegaţi, şi cu o mare energie de la alegătorii care au decis că au într-adevăr nevoie de un preşedinte activ, încă din prima zi?, a declarat Hillary Clinton.

La republicani, senatorul John McCain s-a detaşat în învingător, dar trebuie acum să convingă aripa dură a partidului, care-l consideră prea de stânga. McCain s-a declarat totuşi convins că poate reface unitatea republicanilor.

?Mesajul meu este că avem cu toţii principii comune, principii conservatoare comune, şi ar trebui să ne reunim în jurul problemelor cu care suntem de acord şi să ne respectăm, sper, opiniile în cele câteva puncte specifice în care suntem în dezacord?, a declarat John McCain.

Îndoielile aripii drepte îi încurajează pe rivalii lui McCain, Mitt Romney şi Mike Huckabee, să continue lupta pentru învestitura republicană, deşi nu mai au aproape nici o şansă.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close