Antena 3 CNN Externe Hillary Clinton ramâne în cărţi după câştigarea alegerilor din Pennsylvania

Hillary Clinton ramâne în cărţi după câştigarea alegerilor din Pennsylvania

Hillary Clinton ramâne în cărţi după câştigarea alegerilor din Pennsylvania
23 Apr 2008   •   08:36

Hillary Clinton a câştigat alegerile primare din Pennsylvania şi îşi menţine şansele de a câştiga cursa democraţilor pentru Casa Albă. Potrivit estimărilor, ea a întrunit 55% din voturi, în timp ce rivalul său Barack Obama a obţinut 45 de procente. La nivel naţional însă, Obama rămâne favorit. Imediat după anunţul primelor rezultate oficiale, simpatizanţii lui Hillary Clinton au izbucnit entuziaşti. Au primit-o euforici pe fosta primă doamnă a Americii.

Victoria în Pennsylvania era considerată crucială pentru Hillary. O înfrângere în Pennsylvania ar fi însemnat eliminarea din cursa democraţilor pentru Casa Albă. Chiar şi sondajele preelectorale au indicat-o însă câştigătoare, cu 11 puncte în faţa rivalului său.

Campania pentru Pennsylvania a fost dură pentru cei doi candidaţi, care, de altfel, au avut un schimb de replici tăioase în ultimele zile. Clinton a făcut tot posibilul să câştige. Ba chiar a garantat că, dacă va fi preşedinte, va şterge Iranul de pe hartă, în caz că ar ataca Israelul. După victorie, a spus că sorţii s-au întors în favoarea ei. La nivel national însă, Obama rămâne în continuare favoritul democraţilor. Până în prezent el se poate baza pe votul a 1.648 de delegaţi, în timp ce rivala sa are votul a doar 1.509 delegaţi.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close