Antena 3 CNN Externe Hillary Clinton prezintă planul american de combatere a pirateriei maritime

Hillary Clinton prezintă planul american de combatere a pirateriei maritime

Hillary Clinton prezintă planul american de combatere a pirateriei maritime
16 Apr 2009   •   04:15

Hillary Clinton a prezentat un plan de luptă contra pirateriei, cerând anchetarea şi îngheţarea activelor piraţilor, cu sprijinul partenerilor internaţionali ai Washingtonului.
Secretarul american de stat a promis să organizeze întâlniri "imediate" ale Grupului de contact pentru piraterie în largul coastelor Somaliei pentru a discuta planul în patru puncte.
Şeful diplomaţiei SUA a adăugat că va trimite un ambasador special la conferinţa donatorilor din 23 aprilie, la Bruxelles, pentru a îmbunătăţi situaţia în Somalia şi a ajuta la implementarea planului.

?Aceşti piraţi sunt criminali, sunt bande înarmate pe mare. Iar aceste atacuri trebuie oprite, iar cei care le-au efectuat trebuie să fie aduşi în faţa justiţiei.? Clinton a mai respins acuzaţiile că eforturile internaţionale de a punce capăt sărăciei şi anarhiei din Somalia- cauza pirateriei- ar fi ignorate pentru a lupta cu simptomele.

?Nu au fost uitate sau separate. Trebuie să stingi focul înainte de a reconstrui casa. Iar acum avem un foc dezlănţuit?, crede Clinton.
Aceasta crede că masa critică de răpiri şi atacuri a crescut, în parte datorită faptul că piraţii au vase mai bune şi pot merge mai departe pe mare.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close