Antena 3 CNN Externe Hillary ar putea anunţa vineri retragerea din cursa electorală

Hillary ar putea anunţa vineri retragerea din cursa electorală

Hillary ar putea anunţa vineri retragerea din cursa electorală
05 Iun 2008   •   08:58

Fosta primă doamnă al statelor Unite Hillary Clinton ar putea anunţa vineri că renunţă la cursa electorală. Mai multe publicaţii de peste ocean scriu că Hillary Clinton se pregăteşte să recunoască victoria contracandidatului ei Barack Obama şi să îl susţină în cursa pentru Casa Albă. Stafful de campanie al fostei prime doamne nu a confirmat dar nici nu a infirmat informaţia.

Consilierii lui Hillary Clinton au refuzat să comenteze informaţiile care au apărut joi în presa americană. Ei au precizat că în următoarele zile, fosta primă doamnă va examina opţiunile, va sta de vorbă cu liderii Partidului Democrat şi cu delegaţii din Convenţia Naţională şi abia apoi va lua o decizie.

Cu toate acestea, postul de televiziune ABC a anunţat că Hillary Clinton se va duce joi la sediul central de campanie şi le va comunica tuturor voluntarilor că nu mai are nevoie de ei decât până vineri. Aceeaşi informaţie a apărut şi în cotidianul New York Times.

Între timp, câştigătorul cursei în tabăra democrată, senatorul de culoare Barack Obama, s-a lansat deja în bătălia cu republicanul John Mc Cain. În cadrul unui discurs la Washington, candidatul democrat la Casa Albă s-a angajat să facă din eliminarea ameninţării iraniene obiectivul principal al mandatului său de preşedinte.

În faţa membrilor principalei asociaţii de apărare a intereselor israeliene în Statele Unite, Barack Obama s-a angajat să susţină cu fermitate dreptul Israelului la autoapărare.

"Trebuie să izolăm Hamas, până când gruparea va renunţa la terorism, va recunoaşte dreptul de a exista al statului Israel şi se va supune acordurilor anterioare. Nu există loc la masa negocierilor pentru organizaţiile teroriste", a declarat Obama.

Senatorul de Illinois a spus că nu există o ameninţare mai mare pentru Israel şi pentru pacea în regiune decât Iranul. Afirmaţiile sale i-au supărat pe palestinieni.

Obama are deja probleme şi cu finanţatorii campaniei sale. Un om de afaceri, apropiat al candidatului democrat, a fost găsit vinovat de corupţie şi evaziune fiscală.

SE RETRAGE HILLARY?


Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close