Antena 3 CNN Externe Hibridul om-animal devine legal în Marea Britanie

Hibridul om-animal devine legal în Marea Britanie

Hibridul om-animal devine legal în Marea Britanie
07 Sep 2007   •   01:48

Autoritatea pentru Fertilizare Umană şi Embriologie, instituţie regulatoare din Marea Britanie, a aprobat crearea de embrioni animalo-umani şi folosirea lor în cercetare. Decizia a venit după rezultatele unei consultări publice prezentate săptămâna aceasta, din care a reieşit că majoritatea britanicilor sunt de acord cu această idee, deşi criticii spuneau până acum că lumea va fi terifiată de o astfel de mutare. Populaţia a îmbrăţişat-o însă pentru potenţialul ei de a dezvolta terapii pentru maladii precum Alzheimer.

Un comitet pentru acordarea licenţelor urmează să organizeze în noiembrie audieri individuale prin care să evalueze practicile cu embrioni hibrizi, pentru care instituţiile King?s College din Londra şi Universitatea din Newcastle au facut cereri în urmă cu mult timp, anunţă Cotidianul. Regulatorul britanic a stabilit că nu există nici un motiv pentru care să prevină această cercetare, însă a ţinut să precizeze că opinia publică i se va opune dacă nu este strâns încadrată de norme şi dacă nu conduce la progrese medicale şi ştiinţifice. Practica pentru care s-au luptat cercetătorii se rezumă la îmbinarea de celule umane cu ovule animale prelevate de la vaci moarte în scopul extragerii de celule susa, ce au capacitatea de a fi transformate în orice tip de ţesut.

Embrionii vor fi în proporţie de 99% umani, cu o componenţă animală de circa 0,1 %, însă vor fi distruşi în timp de 14 zile şi nu vor putea fi implantaţi într-un uter, fiind folosiţi doar în cercetare. În momentul de faţă însă, oamenii de ştiinţă se pot sprijini doar pe ovulele umane rămase în urma tratamentelor de fertilitate. Aceste rezerve sunt tot mai reduse şi nu sunt întotdeauna de bună calitate.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close