Antena 3 CNN Externe "Hezbollah se folosește de misiunea ONU în Liban." Netanyahu, reacție după ce Israelul a fost acuzat că a lovit intenționat trupe ONU

"Hezbollah se folosește de misiunea ONU în Liban." Netanyahu, reacție după ce Israelul a fost acuzat că a lovit intenționat trupe ONU

Benjamin Netanyahu a reac?ionat dup? ce ONU ?i statele UE au acuzat armata israelian? c? a lovit în mod deliberat trupele de men?inere a p?cii din Liban
Netanyahu spune că Hezbollah se folosește de prezența trupelor ONU în sudul Libanului. Sursă foto: YouTube@IsraeliPM / Hepta
de A.I.    |    14 Oct 2024   •   21:31

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a reacționat după ce ONU a acuzat un atac deliberat al armatei statului evreu asupra forțelor de menținere a păcii în Liban.

De asemenea, statele Uniunii Europene au semnat o declarație în care condamnă atacul israelian.

15 membri ai UNIFIL, forța ONU de menținere a păcii în Liban, au fost răniți în timpul unei intervenții a Forțelor de Apărare Israelului.

"Acuzația că Israelul a atacat în mod deliberat personalul UNIFIL este complet falsă. Ce s-a întâmplat este exact contrariul.

Israelul a cerut în mod repetat forțelor UNIFIL să plece din calea pericolului. Le-a cerut în mod repetat să părăsească temporar zona de luptă, care este chiar lângă granița Israelului cu Libanul.

De fapt, în ziua în care Israelul și-a început operațiunea terestră lângă granița noastră cu Libanul, le-am cerut în mod expres: 'Vă rugăm să părăsiți această zonă pentru a nu fi răniți'.

Israelul nu se luptă cu UNIFIL. Nu se luptă cu poporul libanez. Se luptă cu Hezbollah, organizația proxy a Iranului, care folosește teritoriul libanez pentru a ataca Israelul.

Hezbollah a atacat Israelul anul trecut fără nicio provocare, pe 8 octombrie, la o zi după masacrul Hamas, și a continuat să ne atace de atunci, lansând peste 10.000 de rachete și (alte) proiectile asupra Israelului.

Netanyahul: Hezbollah se folosește de pozițiile și facilitățile trupelor ONU din Liban

Hezbollah folosește facilitățile și pozițiile UNIFIL drept acoperire în timp ce atacă orașele și comunitățile israeliene.

Aceste atacuri au provocat moartea multor israelieni, inclusiv ieri. Israelul are tot dreptul să se apere împotriva Hezbollah și va continua să facă acest lucru.

Regretăm orice prejudiciu adus personalului UNIFIL, iar IDF face tot posibilul pentru a preveni astfel de incidente.

Dar cel mai bun mod de a asigura siguranța personalului UNIFIL este ca UNIFIL să țină cont de solicitarea Israelului și să plece temporar din calea pericolului", a declarat premierul israelian Benjamnin Netanyahu în cursul serii de luni.

×
Subiecte în articol: Liban Israel Hezbollah Benjamin Netanyahu ONU
Parteneri
x close