Antena 3 CNN Externe Hezbollah acuză SUA de terorismul mondial

Hezbollah acuză SUA de terorismul mondial

Hezbollah acuză SUA de terorismul mondial
01 Dec 2009   •   02:58

Şeful Hezbollah a anunţat luni noul "manifesto" al grupului, care cheamă toate statele lumii să "elibereze Ierusalimul" şi declară că Statele Unite reprezintă o ameninţare.
"Terorismul american este sursa fiecărui terorism din lume," arăta Hassan Nasrallah într-o declaraţie televizată. Acesta a fost primul său mesaj de la formarea unui guvern de uniune în Liban după o criză de câteva luni ce au urmat alegerilor parlamentare din iunie.
Hezbollah, partid politic în Liban, este considerat organizaţie teroristă de SUA şi Israel, iar Nasrallah nu apare în public, temându-se pentru siguranţa sa.
"Invităm şi cerem statelor arabe, musulmane şi tuturor ţărilor doritoare de pace şi stabilitate să intensifice eforturile şi resursele pentru a elibera Ierusalumul de ocupaţia sionistă şi să menţină adevărata identiate a sanctităţii sale islamice şi creştine," declara Nasrallah .
În declaraţia acestuia, de circa 80 de minute, Nasrallah a ţinut să respingă eticheta de "terorist" acordată partidului, repetând că Hezbollah este "forţă de rezistenţă "
"Administraţia americană de sub preşedintele George W. Bush a egalat conceptele de terorism şi rezistenţă pentru a nega dreptul la rezistenţă al poporului?. Oficialul a lăudat în schimb Iran şi Siria, principalii susţinători ai Hezbollah.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hezbollah SUA
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close