Antena 3 CNN Externe Hezbollah a lovit cu drone o adunare de israelieni în Binyamina. 70 de răniți, dintre care 4 în stare gravă. Sirenele nu au sunat

Hezbollah a lovit cu drone o adunare de israelieni în Binyamina. 70 de răniți, dintre care 4 în stare gravă. Sirenele nu au sunat

profimedia-0889903119
Sistemul de apărare israelian Iron Dome. Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Profimedia Images
de R.K.    |    13 Oct 2024   •   22:17

Aproape 70 de oameni au fost răniţi duminică într-un atac cu dronă al Hezbollah asupra localităţii Binyamina din nordul Israelului, în apropiere de Haifa, relatează agenţiile internaţionale de presă. 

Patru dintre răniţi sunt în stare critică, iar alţi 19 au suferit răni moderate spre grave, a menţionat serviciul de salvare israelian Magen David Adom.

Hezbollah a tras trei drone spre Israel duminică seară. Două au fost trase împreună: una a fost doborâtă lângă Haifa, în timp ce cealaltă a lovit o adunare de israelieni lângă Binyamina. O a treia dronă a fost doborâtă deasupra mării, în largul oraşului Haifa, potrivit armatei israeliene.

Potrivit The Times of Israel, nu au sunat sirenele de avertizare, iar armata investighează incidentul.

Este a doua oară în două zile când o dronă cade în Israel. Sâmbătă, în timpul sărbătorii israeliene de Yom Kippur, o dronă a lovit o suburbie din Tel Aviv, provocând pagube, dar fără răniţi.

Atacul a fost revendicat de Hezbollahul pro-iranian, care a precizat într-un comunicat că luptătorii săi au lansat "o escadrilă de drone explozive asupra unei tabere a antrenament a brigăzii Golani din Binyamina, la sud de Haifa", dedicând atacul liderului său Hassan Nasrallah, ucis pe 27 septembrie într-un raid israelian în apropiere de Beirut.

×
Subiecte în articol: Israel Hezbollah drone Iron Dome
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close