Antena 3 CNN Externe Herald Tribune: În România, corupţia e un mod de viaţă

Herald Tribune: În România, corupţia e un mod de viaţă

Herald Tribune: În România, corupţia e un mod de viaţă
03 Iul 2007   •   21:00

?Pentru România, noul stat membru al Uniunii Europene, corupţia este un lucru obişnuit şi chiar un mod de viaţă?. Aceasta este opinia jurnaliştilor de la International Herald Tribune, care preiau un articol Associated Press. Agenţia critică stagnarea reformelor din România şi Bulgaria, la o săptămână de la prezentarea raportului Comisiei Europene pe tema progreselor din justiţie şi lupta anti-corupţie. International Herald Tribune susţine că Uniunea Europeană este îngrijorată că România şi Bulgaria bat pasul pe loc în implementarea reformelor. Corupţia rămâne în continuare o problemă. Deşi au scăpat de sancţiuni în documentul prezentat de Executivul european la sfârşitul lunii trecute, cele două state au fost totuşi criticate.

?În raportul întocmit de Comisia Europeană, cele două state au parte de cuvinte grele. Potrivit documentului, România şi Bulgaria mai au de parcurs un drum lung până când pot fi considerate state cu adevărate europene?, se arată în International Herald Tribune.

Nici reforma justiţiei nu înregistrat suficiente progrese. Jurnaliştii notează că, de cele mai multe ori, procesele din România durează ani de zile şi sunt amânate din motive de procedură. Este dat exemplu cazul fostului premier Adrian Năstase.

După raportul prezentat în 27 iunie, presa britanică, în mod special, a fost extrem de critică la adresa României şi Bulgariei. Şi Comisia Europeană a fost ţinta criticilor jurnaliştilor, care susţin că raportul a fost nejustificat de blând la adresa celor două ţări, încă codaşe la reforme.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close