Antena 3 CNN Externe Harvey Weinstein, celebrul producător de la Hollywood, a fost operat de urgenţă la inimă

Harvey Weinstein, celebrul producător de la Hollywood, a fost operat de urgenţă la inimă

Harvey Weinstein - getty
Harvey Weinstein, celebrul producător de la Hollywood. Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    09 Sep 2024   •   23:55

Fostul producător de la Hollywood, Harvey Weinstein, în vârstă de 72 de ani, a suferit o intervenţie chirurgicală de urgență la inimă. El a fost scos din închisoarea Rikers Island, acolo unde aştepta un nou proces, după ce a fost condamnat la 23 de ani de închisoare în New York pentru viol și agresiune sexuală, pe baza acuzațiilor din partea mai multor femei. Această condamnare a fost un moment important în declanșarea mișcării globale #MeToo, informează Sky News. 

În prezent, Harvey Weinstein se află la terapie intensivă în spital, recuperându-se după  intervenția la inimă, potrivit avocatului său.

Weinstein, în vârstă de 72 de ani, a fost transportat de la închisoarea Rikers Island, unde își ispășește o pedeapsă pentru viol, la Spitalul Bellevue din New York în cursul zilei de luni. 

Fostul producător de film a acuzat dureri în piept, potrivit unor surse din presa americană.

Avocatul său, Craig Rothfeld, a declarat că „Weinstein a fost dus de urgență la Spitalul Bellevue aseară din cauza mai multor probleme medicale.

„Putem confirma că domnul Weinstein a suferit o procedură și o intervenție chirurgicală la inimă astăzi, însă nu putem comenta mai mult de atât.

„Așa cum am afirmat în repetate rânduri, domnul Weinstein suferă de o multitudine de probleme semnificative de sănătate care necesită tratament continuu.”

Weinstein a fost dus anterior la spital în iulie, după ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și a dezvoltat pneumonie la ambii plămâni. Se află în închisoare din 2020 și a avut o ședere de 10 zile în același spital la începutul acestui an.

Cine este Harvey Weinstein

Harvey Weinstein este un fost producător de film american și co-fondator al companiilor de producție Miramax și The Weinstein Company. A fost o figură influentă în industria cinematografică de la Hollywood, producând numeroase filme de succes, inclusiv Pulp Fiction, Shakespeare in Love, film care a câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film, The English Patient și The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring.

Weinstein a fost însă implicat într-un scandal major începând din octombrie 2017, când mai multe femei, inclusiv actrițe și alte figuri din industrie, au făcut publice acuzații de hărțuire sexuală, agresiune și viol împotriva sa. Aceasta a declanșat mișcarea #MeToo, care a expus abuzurile sexuale comise de persoane influente din diverse domenii.

După o serie de acuzații din partea a zeci de femei, Weinstein a fost arestat și judecat.

Condamnarea sa din 2020 în New York, care a făcut istorie, i-a adus o pedeapsă de 23 de ani de închisoare și a declanșat mișcarea globală #MeToo. Totuși, în aprilie, condamnarea a fost anulată de cea mai înaltă instanță a statului.

Judecătorii au decis că audierea inițială a fost prejudiciată de hotărâri „extrem de eronate”, inclusiv decizia de a permite femeilor să depună mărturie cu privire la acuzații care nu făceau parte din caz, încălcând dreptul lui Weinstein la un proces echitabil.

Deși condamnarea sa a fost anulată, Weinstein a rămas în închisoare deoarece a fost condamnat și în Los Angeles, în 2022, pentru un alt viol, pentru care a primit o pedeapsă de 16 ani de închisoare. El face apel și împotriva acestei condamnări.

Weinstein a negat că ar fi violat sau agresat sexual pe cineva.

Săptămâna trecută, procurorii au dezvăluit că au început să ia măsuri pentru a-l acuza de până la trei agresiuni sexuale suplimentare.

Aceștia au spus că au început să prezinte dovezi unui mare juriu cu privire la până la trei acuzații neîncadrate anterior împotriva lui Weinstein – două agresiuni sexuale din mijlocul anilor 2000 și o altă agresiune sexuală din 2016.

Între timp, procurorii britanici au declarat săptămâna trecută că au renunțat la două acuzații de agresiune împotriva lui Weinstein din 2022, deoarece „nu mai exista o perspectivă realistă de condamnare.””

×
Subiecte în articol: Harvey Weinstein Hollywood
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close