Acesta declara pentru publicaţia spaniolă El Mundo că actualul conflict din Orientul Mijlociu "este mult mai exploziv, plin până la refuz de 'uraniu şiextremism', decât orice altă chestiune regională".
Hariri, care este aşteptat pentru o vizită de două zile la Madrid, a declarat că Liban este în favoarea unui "Orient Mijlociu fără arme nucleare", despre care spune că "include Israel" şi nu doar Iran.
Israel nu a recunoscut niciodată că are arme nucleare şi a menţinut o stare de ambiguitate în această privinţă de la deschiderea reactorului său nuclear din deşertul Negev, în 1965.
În plus, statul evreu este convins că Iran încearcă să obţină arma nucleară.
Cum Hariri se pregăteşte să facă a doua vizită în Siria de la preluarea funcţiei în noiembrie, el declara că relaţii mai bune cu Damasc sunt cheia pentru a contracara "ameninţarea israeliană".
Siria a fost forţa dominantă din Liban timp de aproape trei decenii, până în aprilie 2005, când şi-a retras trupele sub presiunea internaţională, la două luni după ce tatăl lui Hariri a fost ucis într-un atentat cu bombă la Beirut .
O anchetă ONU a arătat iniţial că a găsit dovezi ce implică serviciile de informaţii siriene şi libaneze în atentatul ce a ucis 22 de persoane, dar nici un suspect nu a fost arestat.
Damasc a negat orice implicare.
"Relaţii mai bune cu Siria înseamnă că există o poziţie mai fermă faţă de Israel," declara Hariri. El a mai acuzat presa că relatează insuficient "atrocităţile" israeliene faţă de palestinieni.
În timp ce preoţii poedofili din biserica catolică au primit "acoperire media extinsă" pe fondul "atacurilor contra Vaticanului", "atrocităţile comise de Israel contra palestinienilor" trec practic nerelatate, aprecia Hariri.
Pentru Israel, "războiul este întotdeauna o opţiune", a adăugat acesta.
Antena3.ro