Antena 3 CNN Externe Haos şi violenţe la metroul din Paris

Haos şi violenţe la metroul din Paris

Haos şi violenţe la metroul din Paris
28 Mar 2007   •   09:05

Incidente violente în una dintre cele mai mari gări din Paris. Nouă persoane au fost arestate, iar alte două au fost rănite în confruntările dintre zeci de tineri şi membrii forţelor de ordine. Totul a pornit de la arestarea, în cursul după-amiezii, a unui tânăr care călătorea cu metroul fără bilet. Arestarea unui pasager fără bilet, acuzat şi că a lovit şi doi membri ai dispozitivului de pază de la metroul parizian, care au încercat să îl controleze, a stârnit un adevărat haos.

Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, a fost calmat repede de forţele de ordine, însă zeci de martori, printre care numeroşi tineri, au considerat că interpelarea pasagerului a fost brutală. Ei au început să se adune în faţa staţiei de metrou unde a fost reţinut bărbatul, înainte de a fi transportat la un comisariat.

Tinerii au început, în scurt timp, să spargă geamuri, vitrine şi distribuitoare automate şi au făcut uz chiar de bare metalice. Importante forţe de ordine au fost mobilizate rapid în subsolul gării şi în staţia de metrou adiacentă şi au încercat să restabilească ordinea. Tinerii au aruncat cu diverse obiecte, iar poliţiştii au ripostat cu gaz lacrimogen.

Calmul a fost restabilit în cursul nopţii, când forţele de ordine au reuşit să îi disperseze pe protestatari. Incidentele au amintit de cele declanşate în toamna anului 2005, în urma morţii accidentale a doi adolescenţi, într-o suburbie a Parisului. Violenţele, care au durat 3 săptămâni, s-au soldat cu sute de arestări şi răniţi, cu peste 10.000 de maşini avariate şi cu 300 de clădiri incendiate.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close