Antena 3 CNN Externe Haos pe aeroporturile din SUA. 900 de zboruri anulate într-o singură zi

Haos pe aeroporturile din SUA. 900 de zboruri anulate într-o singură zi

Haos pe aeroporturile din SUA. 900 de zboruri anulate într-o singură zi
11 Apr 2008   •   09:20

Compania American Airlines a anulat încă 900 de zboruri programate pentru vineri, din cauza inspecţiilor tehnice efectuate la aeronave. Situaţia care a afectat până acum 300.000 de pasageri, durează deja de două săptămâni. Directorul executiv al companiei a anunţat joi seară că zborurile ar putea intra în normal în câteva zile.

Peste 3.000 de zboruri American Airlines au fost anulate în ultimele două săptămâni, după ce inspectorii federali au descoperit defecţiuni la sistemele de cablaj ale aeronavelor. Mai mult de 300.000 de pasageri au fost afectaţi de această problemă, iar zeci de mii de oameni sunt blocaţi încă în aeroporturi.

Directorul executiv al companiei American Airlines, Gerard Arpey îşi asumă întreaga responsabilitate pentru situaţie. Acesta le-a cerut scuze pasagerilor care au avut de suferit şi a dat asigurări că orice aparat al companiei sale zboară în condiţii de maximă siguranţă. „Nimeni nu ar pune un aparat în funcţiune dacã nu ar considera cã este 100% sigur. Eu îmi urc copiii în aceste avioane tot timpul şi aceasta este o dovadã cã spun adevãrul.”

Directorul American Airlines nu poate estima care este valoarea pagubelor. În schimb, el a dat asigurări că situaţia va reintra în normal până duminică.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close