Antena 3 CNN Externe Haos la Grand Prixul Ungariei, cu 48 de ore înainte de prima sesiune de calificări. Circuitul a fost inundat

Haos la Grand Prixul Ungariei, cu 48 de ore înainte de prima sesiune de calificări. Circuitul a fost inundat

BeFunky-collage (17)
Circuitul Hungaroring, inundat chiar înaintea calificărilor pentru Grand Prixul Ungariei | Sursă colaj foto: Captură video Instagram
de Andreea Ştefan    |    18 Iul 2024   •   19:10

Programul Grand Prixului Ungariei a fost pus sub semnul întrebării din cauza precipitațiilor uriașe care au inundat joi circuitul Hungaroring, chiar înaintea sesiunii de antrenamente de vineri de la Budapesta, informează Mirror.co.uk.

La Budapesta a plouat abundent în această săptămână, ceea ce a dus la inundarea unor părți din circuitul Hungaroring. Linia boxelor, unde sunt staționate echipele, a fost acoperită cu câțiva centimetri de apă, făcând ca unor persoane să le ajungă până la genunchi în timp ce încercau să treacă prin ea. Primul antrenament este programat să aibă loc vinerea aceasta, însă vremea a pus sub semnul întrebării calendarul actual.

Potrivit lui Kym Illman, fotograful paddock-ului F1, acoperișul a fost smuls de furtună, postând o fotografie a incidentului pe social media.

„Ploaia abundentă, însoțită de grindină, fulgere și vânturi puternice, a inundat și linia boxelor, un membru al echipei F1 înotând în glumă în apa adâncă de 20 cm”, a scris el.

View this post on Instagram

A post shared by F1 LOOKBOOK (@f1lookbook)

În ciuda cantității îngrijorătoare de precipitații - și a problemelor cauzate de aceasta - se așteaptă ca temperaturile să crească masiv în weekend. Vineri, capitala Ungariei se așteaptă la intervale însorite și o briză ușoară, cu o temperatură maximă de 33 de grade Celsius.

Sâmbătă și duminică se așteaptă să fie și mai însorite, iar temperatura va ajunge la 34 de grade Celsius în ziua cursei.

Se preconizează că Max Verstappen va câștiga al patrulea campionat mondial consecutiv, datorită startului său fulminant și ritmului Red Bull. El a continuat să câștige cu regularitate și deține un avans sănătos în fruntea clasamentului, dar cursele sunt mult mai competitive decât și-au imaginat mulți.

Verstappen a câștigat trei din ultimele șapte curse, iar Lando Norris, Charles Leclerc, George Russell și Lewis Hamilton au obținut toți victorii. Perechea Mercedes a câștigat ultimele două curse din Austria și Silverstone, pe măsură ce începe să își deblocheze ritmul.

Hamilton însuși are un record extraordinar pe circuitul din Ungaria, iar el și compatrioții săi vor încerca să se apropie de Verstappen. Norris, starul McLaren, este în prezent cel mai apropiat adversar al său, dar există încă o diferență notabilă între el și olandez.

Norris a rămas frustrat la cursa de la el de acasă în urmă cu două săptămâni când, după ce a condus pentru o perioadă, el și echipa au luat decizii greșite privind strategia, ceea ce a dus în cele din urmă la clasarea sa pe locul trei în spatele lui Hamilton și Verstappen, lăsându-l să deplângă o altă oportunitate ratată.

El a spus: „Știu (este un podium la GP-ul Marii Britanii), dar m-am săturat să spun doar că ar fi trebuit să fac mai bine și ar fi trebuit să fac asta și aș fi putut face asta, sau orice altceva. Nu-mi pasă dacă este nevoie de timp, nu vreau să fie nevoie de timp. Ar trebui să o fac acum, ar trebui să câștigăm acum. Ar trebui să iau decizii mai bune decât cele pe care le iau. Sunt doar dezamăgit, este o victorie. Este o victorie în Formula 1 și nu am de gând să mă mulțumesc cu ceva mai puțin atunci când ar fi trebuit să o obținem.”

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close