Antena 3 CNN Externe Haos în India, după o decizie șoc a guvernanților. 80% din banii aflați în circulație au fost anulați!

Haos în India, după o decizie șoc a guvernanților. 80% din banii aflați în circulație au fost anulați!

image-2016-11-12-21411721-41-cozi-enorme-bancile-din-india.jpg
Foto:CCTV
12 Noi 2016   •   15:58
Furia populară a crescut masiv, sâmbătă, în India din cauză că bancile se zbat să ofere oamenilor bani gheață, după ce guvernul a anunțat că a anulat bancnotele mari actuale, o mutare-șoc destinată să scoată la suprafața miliarde de dolari ascunși de fisc, scrie Reuters, potrivit hotnews.ro.
 
Sute de mii de oameni sunt pentru a treia zi consecutiv la coadă la bănci, încercand să preschimbe bancnotele de 500 și 1000 de rupii, care au fost anulate saptămana aceasta, cu noile hârtii.
 
Aceste bancnote acoperă peste 80% din banii aflati in circulație, motiv din care milioane de oameni au rămas practic fără bani, iar mari părți din economie sunt pe cale sa fie blocate.
 
„Peste tot este haos”, a acuzat ministrul-sef din Delfi, Arvin Kejriwal, un inamic al premierului Narendra Modi. El a spus ca decizia lui Modi a dat peste cap viata clasei muncitoare și a saracilor, in timp ce bogații– carora le este adresata masura – au găsit portițe pentru a ocoli noile reguli.
 

×
Subiecte în articol: India
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close