Antena 3 CNN Externe Hamas neagă eliminarea liderului său militar, Mohammed Deif, în atacul israelian care ar fi ucis peste 90 de palestinieni

Hamas neagă eliminarea liderului său militar, Mohammed Deif, în atacul israelian care ar fi ucis peste 90 de palestinieni

Bombardament israelian în Khan Younis Abaca Press
Bombardament israelian în Khan Younis, Gaza. Sursă foto: hepta / Abaca Press
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iul 2024   •   00:06

Un oficial Hamas de rang înalt a negat, sâmbătă, că Mohammed Deif, șeful aripii militare a grupării palestiniene, ar fi fost ucis de Israel.

Speculațiile privind moartea lui Deif s-au amplificat mai devreme în cursul zilei, după ce armata statului evreu a confirmat că i-a vizat pe acest lider Hamas și pe adjunctul său într-un raid aerian în Gaza.

Autoritățile din enclava guvernată de gruparea palestiniană au comunicat inițial că în urma raidului au fost ucise 71 de persoane dintr-un adăpost pentru persoane strămutate. Ulterior, bilanțul a fost actualizat la cel puțin 90 de morți.

În cursul serii de sâmbătă, Khalil al-Hayya, numărul doi din aripa politică a Hamas, a negat moartea lui Mohammed Deif, într-o declarație pentru canalul pan-arab Al Jazeera.

Anterior, Hamas a transmis că Israelul "spune minciuni despre moartea lui Deif pentru a justifica un masacru".

Netanyahu n-a putut să confirme, sâmbătă seara, moartea liderului militar al Hamas

Potrivit postului de radio al armatei israeliene, la momentul atacului de sâmbătă liderul militar al Hamas se ascundea într-o clădire dintr-o tabără pentru persoane strămutate, situată la vest de Khan Younis.

Presa internațională amintește că Mohamed Deif a supraviețuit în trecut la șapte tentative de asasinat. În martie 2023, Israelul a anunțat că l-a ucis pe adjunctul său de atunci, Marwan Issa, ceea ce Hamas nu a confirmat, dar nici nu a infirmat la momentul respectiv.

Întrebat în cursul unei conferințe de presă, sâmbătă seara, despre soarta lui Mohammed Deif, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că țara sa încearcă să verifice rezultatul atacului din Gaza.

"În orice caz, îi vom elimina pe toți liderii Hamas", a promis șeful guvernului israelian.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close