Drept răspuns un oficial israelian aprecia că asemenea declaraţii ar trebui să facă Occidentul să se gândească de două ori înainte de a pune capăt boicotului asupra Hamas, în vigoare de la preluarea în forţă a Gaza în 2007.
Liderul spititual al Hamas, Younis al-Astal, s-a revoltat după ce a aflat că agenţia ONU ce ajută refugiaţii palestinieni intenţiona să introducă lecţiii despre Holocaust pentru studenţii din Gaza .
Acesta adăuga că adăugarea Holocaustului în programa şcolară ar însemna "promovarea unei minciuni şi răspândirea sa".
"NU exagerez când spun că această chestiune este o crimă de război, datorită felului în care serveşte coloniştilor sionişti şi are de-a face cu ipocrizia şi minciunile lor," scrie al Astal.
Purtătorul de cuvânt al Hamas, Sami Abu Zuhri, a respins şi el lecţiile despre "aşa-zisul Holocaust". "Noi credem că este mai important să îi învăţăm pe palestinei despre crimele ocupaţiei israeliene".
Purtătorul de cuvânt al guvernului israelian Mark Regev aprecia că ţările care consideră încheierea embargoului Hamas ar trebuie să reconsidere poziţia după afirmaţii organizaţiei, pe care le-a descris ca "obscene."
SUA şi Europa au calificat Hamas ca grup terorist, dar există voci, în special în Europa, ce cer dialogul cu militanţii. ONU oferă educaţie, îngrijiri medicale şi sociale pentru circa jumătate din cei 1,4 milioane locuitori ai Gaza. Purtătorul de cuânt Chris Gunness a subliniat că decizia finală nu a fost luată în privinţa predării despre Holocaust.
ONU are 221 şcoli în Gaza pentru peste 200000 elevi.
Antena3.ro