Antena 3 CNN Externe Hamas anunță că un ostatic israelian a fost ucis de unul dintre gardienii săi ca „răzbunare”

Hamas anunță că un ostatic israelian a fost ucis de unul dintre gardienii săi ca „răzbunare”

Fum alb
Foto cu caratcer ilustrativ: Profimedia Images
de Adrian Dumitru    |    16 Aug 2024   •   08:20

Ramura armată a Hamas a anunţat, joi, că un ostatic israelian a fost ucis de unul dintre gardienii săi pentru „a răzbuna” moartea copiilor săi într-un atac, armata israeliană precizând că recuperase încă în noiembrie trupul ostaticului din Fâşia Gaza, informează AFP.

Este vorba de Ofir Tzarfati, a anunţat mama defunctului, Richelle, care a reacţionat la publicarea unei fotografii cu fiul său de către Hamas.

Ea a îndemnat delegaţia israeliană aflată în prezent la Doha pentru a negocia întoarcerea ostaticilor „să facă tot posibilul să reuşească şi să revină acasă cu un acord”, într-o înregistrare video transmisă de Forumul Familiilor Ostaticilor, o asociaţie ce îi reprezintă pe apropiaţii persoanelor aflate în captivitate în Gaza.

Purtătorul de cuvânt al brigăzilor Ezzedin al-Qassam, Abou Obeida, a afirmat într-un comunicat că ramura armată a Hamas a declanşat „o anchetă” pentru a determina cauzele morţii ostaticului.

Fotografia publicată este cea a unui „ostatic asasinat şi al cărui trup a fost găsit în timpul unei operaţiuni comune” a armatei şi forţelor de securitate israeliene în noiembrie, a anunţat, joi, armata israeliană.

Dintre cele 251 de persoane duse ostatice în timpul atacului Hamas din 7 octombrie, 111 se află în continuare în Gaza, dintre care 39 au fost declarate decedate de către armata israeliană.

Ramura armată a mişcării teroriste a anunţat, luni, că a deschis „o anchetă” după ce combatanţi ai săi „au ucis un ostatic şi rănit două alte două, în două incidente separate” în Fâşia Gaza.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close