Antena 3 CNN Externe Hamas anunță că a ucis un ostatic și a rănit alți doi. Reacția Israelului

Hamas anunță că a ucis un ostatic și a rănit alți doi. Reacția Israelului

Ezzedin Al-Qassam
Membri ai Brigăzilor Ezzedin Al-Qassam Brigades lângă un tanc israelian incendiat în Gaza, 7 octombrie 2023. Sursă foto: hepta / Abaca Press
de A.I.    |    12 Aug 2024   •   23:12

Gruparea Hamas a anunțat, luni seara, că militanții săi au împușcat mortal un ostatic israelian și au rănit alți doi, în două incidente separate petrecute în Gaza, relatează The Guardian.

"În două incidente separate, doi soldați Hamas însărcinați cu paza prizonierilor inamici au tras asupra unui prizonier sionist, ucigându-l pe loc, și au rănit grav două prizoniere", a postat pe Telegram Abu Obeida, purtător de cuvânt al Brigăzilor Ezzedin Al-Qassam, aripa armată a Hamas.

Oficialul Hamas, al cărui nume real ar fi Hudhaifa Kahlout, nu i-a identificat pe ostaticii implicați în incidente și nu a precizat nici momentul și locul unde acestea s-au produs.

Abu Obeida a spus însă că Hamas a format o comisie pentru a investiga moartea și rănirea ostaticilor. El a adăugat că gruparea sa face eforturi pentru a menține în viață ostaticele rănite.

Anunțul oficialului aripii armate a Hamas a primit replica unui purtător de cuvânt al armatei israeliene, Avichay Adraee.

Oficial israelian: Nu avem date care să confirme sau să infirme anunțul Hamas

"În acest stadiu, nu există niciun document al serviciilor de informații (israeliene, n.r.) care să confirme sau să infirme afirmațiile Hamas. Continuăm să investigăm credibilitatea declarației și vom furniza informații în măsura în care le vom avea", a menționat acest oficial israelian într-o postare pe platforma X.

Militanții palestinieni au capturat 251 de ostatici în timpul atacului din 7 octombrie 2023 asupra Israelului.

Dintre acești prizonieri, 111 încă sunt captivi în Gaza, iar armata israeliană afirmă că 39 ar fi morți.

Atacul din 7 octombrie s-a soldat cu moartea a 1.198 de persoane, majoritatea civili israelieni, potrivit unui bilanț bazat pe cifre oficiale ale autorităților statului evreu.

Ofensiva militară a Israelului în Fâșia Gaza, declanșată după 7 octombrie cu țelul de a distruge gruparea militantă, se desfășoară de zece luni și a ucis cel puțin 39.897 de persoane, potrivit Ministerului Sănătății din teritoriul condus de Hamas.

Această instituție nu oferă detalii separate despre decesele civililor și cele ale combatanților Hamas.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close