Antena 3 CNN Externe Hamas a lansat rachete din Gaza spre Tel Aviv, la un an de la masacrul din 7 octombrie 2023. Cel puțin un proiectil a lovit orașul

Hamas a lansat rachete din Gaza spre Tel Aviv, la un an de la masacrul din 7 octombrie 2023. Cel puțin un proiectil a lovit orașul

Hamas a lansat rachete spre centrul Israelului, la un an de la atacul din 7 octombrie 2023
Hamas a lansat rachete spre centrul Israelului, la un an de la atacul din 7 octombrie 2023. Sursă foto: X
de A.I.    |    07 Oct 2024   •   11:51

Sirenele de alarmă au sunat, luni, în centrul Israelului, în urma lansării de rachete din Fâșia Gaza. Alertele au fost semnalate în Tel Aviv, precum și în Holon, Rishon Lezion, Bat Yam și în alte orașe din centrul țări, scrie Times of Israel.

Update: IDF le cere locuitorilor din Khan Younis să evacueze orașul, după bombardamentul de la Tel Aviv

În urma tirului cu rachete, efectuat, luni dimineață, din Khan Younis către centrul Israelului, armata statului evreu le-a cerut civililor palestinieni din zonă să se deplaseze către zona umanitară desemnată (...)

„Din cauza actelor teroriste ale grupării Hamas, care vor fi întâmpinate cu forță extremă, trebuie să evacuați imediat aceste zone și să vă deplasați în zona umanitară”, a precizat colonelul Avichay Adraee, purtătorul de cuvânt al IDF în limba arabă.

El a publicat pe X o hartă a zonelor care trebuie evacuate.

În ultimele luni, forțele israeliene au emis în mod repetat ordine de evacuare pentru zonele din care teroriștii au lansat rachete asupra Israelului.

Știrea inițială

Potrivit IDF, au fost lansate cinci rachete din Khan Younis, dintre care cel puțin una a lovit la Tel Aviv.

Primele informații spun că două femei de circa 30 de ani fiecare au fost rănite ușor de schije și au fost transportate la spitalul Asaf Harofeh, la circa 15 kilometri de Tel Aviv.

Gruparea palestiniană și-a asumat responsabilitatea pentru operațiune, la scurt timp după ce informația privind barajul de rachete a devenit publică.

Armata israeliană a anunțat în prealabil că gruparea Hamas va lansa, probabil, rachete spre statul evreu, cu prilejul comemorării de la 7 octombrie.

În cursul dimineții, autoritățile israeliene au comunicat că au dejucat un atac masiv cu rachete, pregătit de Hamas pentru ora 6:30, moment în care, în urmă cu un an, comandourile palestiniene treceau frontiera în sudul Israelului, ucigând militari și civili și luând ostatici.

Hezbollah promite să continue lupta împotriva Israelului

La un an de la atacul pe scară largă al Hamas în Israel, gruparea pro-iraniană Hezbollah din Liban a promis să continue lupta împotriva „agresiunii” statului evreu.

Recunoscând că Hezbollah și libanezii au plătit un „preț mare” pentru decizia de a deschide un „front de sprijin” pentru Gaza pe 8 octombrie 2023, organizația militantă și-a declarat încrederea „în capacitatea de a se opune agresiunii israeliene”.

Hezbollah a numit, cu această ocazie, Israelul drept „o glandă canceroasă care trebuie eliminată, indiferent cât de mult va dura”.

Forțele de Apărare Israeliene, IDF, și-au intensificat lupta împotriva Hezbollah în ultimele săptămâni, încercând să îndepărteze gruparea de la graniță de nord și să permită întoarcerea a mii de locuitori la casele lor.

O mare parte din conducerea organizației libaneze a fost ucisă în lovituri aeriene, iar armata israeliană a declanșat, săptămâna trecută, o operațiune terestră în sudul Libanului.

IDF mută o a treia divizie în Liban

IDF anunță că Divizia regională 91 „Galileea” a început noaptea trecută operațiunile terestre în sudul Libanului, alăturându-se altor două divizii care operează deja acolo împotriva Hezbollah.

În mod uzual, această divizie este răspunzătoare de întreaga zonă de frontieră cu Libanul iar, în prezent, participă la operațiuni terestre cu brigăzile a 8-a Alexandroni și Alon, formate din rezerviști.

Operațiunile terestre din sudul Libanului au fost descrise de IDF drept „raiduri limitate, localizate și țintite”, cu scopul de a distruge infrastructura Hezbollah în zona de frontieră, în special în satele adiacente Israelului.

×
Subiecte în articol: Israel Hamas Hezbollah rachete Gaza Khan Younis
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close