Locuitorii din Haiti se confruntă din nou cu holera. Peste 500 de oameni au murit în ultima perioadă, din cauza maladiei care se răspândeşte rapid printre sinistraţi. Mai multe tabere de refugiaţi au fost evacuate de teamă că boala ar putea scăpa de sub control.
Cutremurul devastator care a zguduit statul Haiti în luna ianuarie, a lăsat peste un milion de oameni fără adăpost. Mulţi dintre ei trăiesc şi acum în tabere de refugiaţi, în condiţii jalnice. Ca şi cum asta nu era de ajuns, ţara a fost lovită recent, şi de un uragan. Ciclonul Tomas a măturat zonele de coastă. Mai multe tabere pentru sinistraţi au fost inundate, iar condiţiile de viaţă ale refugiaţilor au devenit aproape insuportabile. Imediat, a izbucnit epidemia de holeră.
Organizaţiile internaţionale au încercat să ia măsuri pentru a stopa răspândirea maladiei. Bolnavii au fost izolaţi, iar mii de persoane au fost evacuate din taberele contaminate. Nu a fost însă de ajuns. Boala s-a extins cu repeziciune şi a făcut deja sute de morţi. În plus, aproape 7000 de pacienţi au ajuns în spital.
În pofida pericolului de îmbolnăvire, localnicii preferă să rămână în adăposturi deoarece, le oferă siguranţă.
Unele tabere sunt însă supraaglomerate.
Mulţi dintre sinistraţi sînt nevoiţi să doarmă pe jos. Nu au acces la asistenţă medicală, n-au mâncare şi nici apă.
Potrivit metorologilor, intemperiile ar putea afecta statul Haiti şi în perioada următoare.