Antena 3 CNN Externe Haga. Procesul fostului preşedinte al Liberiei se reia

Haga. Procesul fostului preşedinte al Liberiei se reia

Haga. Procesul fostului preşedinte al Liberiei se reia
07 Ian 2008   •   09:43

La Tribunalul de la Haga se reia luni, după câteva luni de întrerupere, procesul fostului preşedinte al Liberiei, Charles Taylor, judecat pentru crime de război. El este primul şef de stat african care compare în faţa unui tribunal penal internaţional. Charles Taylor este judecat pentru înarmarea şi susţinerea rebelilor care au masacrat mii de oameni, în timpul celor zece ani de război civil din Sierra Leone. Fostul preşedinte liberian a pledat nevinovat, deşi este inculpat pentru 11 capete de acuzare: omucidere, violenţe sexuale, înrolare forţată a copiilor în armată şi recurgerea la muncă forţată.

Potrivit acuzaţiei, Taylor s-a angajat în conflictul din Sierra Leone pentru a pune mâna pe bogăţia de renume a ţării, diamantele. Procesul lui Charles Taylor a fost deschis în 4 iunie anul trecut, dar acuzatul şi-a concediat avocatul oferit din oficiu, pe motiv că vrea să-şi asigure el însuşi apărarea. Apoi şi-a boicotat propria audiere. Deşi crede că nu poate beneficia de un proces echitabil, Taylor şi-a ales noi avocaţi.

Cazul său este judecat la Haga cu scopul de a evita noi violenţe în Sierra Leone. 144 de persoane au fost citate de acuzare să depună mărturie.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close