Antena 3 CNN Externe Hackerii iranieni au încercat să submineze campania lui Trump. Procurorul-şef i-a pus sub acuzare

Hackerii iranieni au încercat să submineze campania lui Trump. Procurorul-şef i-a pus sub acuzare

donald trump
Donald Trump. Sursa foto: Getty Images
de Mihai Paul    |    27 Sep 2024   •   22:46

Hackerii au încercat să submineze campania lui Trump ca şi candidat republican la președinție, spune procurorul general Merrick Garland.

Departamentul de Justiție al SUA a prezentat vineri acuzații penale împotriva a trei agenți iranieni suspectați că au piratat campania prezidențială a lui Donald Trump și au difuzat informații furate către organizații media, conform The Guardian.

Procurorul general al SUA, Merrick Garland, a declarat vineri după-amiază că hackerii au încercat să submineze campania lui Trump, în calitate de candidat republican la președinție.

El a declarat că departamentul a observat o activitate cibernetică iraniană „din ce în ce mai agresivă” în acest ciclu electoral prezidențial.

La 10 august, campania Trump a dezvăluit că a fost piratată și a declarat că actori iranieni au furat și distribuit documente interne sensibile. Mai multe organizații de știri importante care au declarat că le-au fost divulgate informații confidențiale din interiorul campaniei Trump, inclusiv Politico, New York Times și Washington Post, au refuzat să le publice. 

Ulterior, oficiali ai serviciilor de informații americane au asociat Iranul cu o piraterie informatică a campaniei electorale a lui Trump și cu o tentativă de pătrundere în ceea ce a fost anterior campania Joe Biden-Kamala Harris, înainte ca președintele american să renunțe la candidatura sa pentru realegere, iar vicepreședintele său să preia șefia listei democraților.

Oficialii au declarat că operațiunea „hack-and-dump” a fost menită să semene discordie, să exploateze diviziunile din cadrul societății americane și să influențeze rezultatul alegerilor.

Săptămâna trecută, oficialii au dezvăluit, de asemenea, că iranienii au trimis, la sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie, e-mailuri nesolicitate conținând extrase din informațiile piratate unor persoane asociate cu campania lui Biden. Niciunul dintre destinatari nu a răspuns. Campania lui Harris a declarat că e-mailurile semănau cu spam-ul sau cu o tentativă de phishing și a condamnat contactarea de către iranieni drept „activitate rău intenționată nedorită și inacceptabilă”.

Punerea sub acuzare are loc într-un moment de tensiuni sporite între Washington și Teheran, în timp ce Hezbollah, susținut de Iran, și Israelul își intensifică atacurile reciproce, stârnind îngrijorări cu privire la perspectiva unui război total, și în timp ce oficialii americani afirmă că continuă să urmărească amenințările fizice ale Iranului împotriva mai multor persoane, inclusiv Trump.

La începutul acestei săptămâni, oficialii serviciilor de informații americane l-au informat pe Trump cu privire la un presupus complot iranian de a-l ucide, a declarat campania sa.

 

×
Subiecte în articol: Iran Trump hackeri
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close