Antena 3 CNN Externe Armata ucraineană este vizată de hackeri din Belarus

Armata ucraineană este vizată de hackeri din Belarus

Oficiali ucraineni pentru securitate cibernetică au afirmat că o campanie de piratare vizează adresele de e-mail private ale personalului militar ucrainean ''şi ale persoanelor apropiate''.

hackers
Armata ucraineană este vizată de hackeri din Belarus Sursa foto: Pixabay
de Silvia Preda    |    25 Feb 2022   •   17:47

Într-un anunţ postat pe Facebook, Echipa de Răspuns la Urgenţe Cibernetice (CERT) a indicat că hackerii folosesc e-mailuri care fură parole pentru a sparge conturi de e-mail ale soldaţilor ucraineni şi utilizează adrese pentru a trimite mesaje false.

Hackeri din Belarus sparg conturi de e-mail ale soldaţilor ucraineni

CERT a indicat că printre autorii acţiunilor de piratare s-ar afla un grup din Minsk cu numele de cod ''UNC1151'' şi ai cărei membri ar fi ofiţeri ai armatei belaruse.

Informaţii pentru refugiaţii din Ucraina care ajung în România. Județele în care pot găsi cazare și datele de contact | Oamenii pun la dispoziţie case, pensiuni, hoteluri

Președintele rus Vladimir Putin i-a spus vineri, într-un apel telefonic, omologului său chinez, Xi Jinping, că Rusia este dispusă să poarte discuții la nivel înalt cu Ucraina, a informat televiziunea de stat chineză CCTV.

"Statele Unite și NATO au ignorat de mult preocupările rezonabile de securitate ale Rusiei, au renunțat în mod repetat la angajamentele lor și au continuat să avanseze desfășurarea militară spre est, provocând rezultatul strategic al Rusiei”, i-a spus Putin președintelui Xi.

"Rusia este dispusă să conducă negocieri la nivel înalt cu Ucraina”.

Acest anunț vine în timp ce invazia Rusiei asupra Ucrainei continuă cu trupele lui Putin avansând în Kiev.

×
Subiecte în articol: armata ucraineană hackeri Belarus
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close