Antena 3 CNN Externe Hackerii au spart site-ul de știri deținut de stat din Rusia | Mesajul emoționant care apare pe ecran

Hackerii au spart site-ul de știri deținut de stat din Rusia | Mesajul emoționant care apare pe ecran

Oamenii care se conectează la agenția de știri de stat rusă Tass pentru a obține versiunea Kremlinului despre evenimentele din Ucraina au fost șocați luni devreme. În loc de cele mai recente rânduri de la Kremlin, site-ul arăta un mesaj anti-război care îl condamna pe președintele Vladimir Putin pentru că i-a forțat pe jurnaliștii ruși să mintă”.

pjimage (83)
Sursa foto: Captura ecran
de Alexandra Ionescu    |    28 Feb 2022   •   14:09

„Dragi cetățeni. Vă îndemnăm să opriți această nebunie, să nu vă mai trimiteți fiii și soții la moarte sigură. Putin ne face să mințim și ne pune în pericol”, se arată pe site-ul piratat.

„Peste câțiva ani vom trăi ca în Coreea de Nord. Ce este important pentru noi? Să-l bagăm pe Putin în manualele de istorie? Acesta nu este războiul nostru, să-l oprim!”

Nu este clar cine a schimbat site-ul, dar un logo Anonymous a urmat mesajului și s-a încheiat cu: „Acest mesaj va fi șters, iar unii dintre noi vor fi concediați sau chiar închiși. Dar nu mai putem suporta.”

După ce intruziunea a fost observată pe rețelele sociale, site-ul web Tass a devenit indisponibil. Moscow Times relatează că mai multe instituții de știri ruse au fost lovite de hackeri.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close