Antena 3 CNN Externe Guvernul sirian este deschis unui dialogul cu rebelii din opoziţie

Guvernul sirian este deschis unui dialogul cu rebelii din opoziţie

Guvernul sirian este deschis unui dialogul cu rebelii din opoziţie
Foto: Reuters
25 Feb 2013   •   13:14

Guvernul sirian este gata să negocieze cu opoziţia, inclusiv cu grupurile armate, a declarat, astăzi, la Moscova, ministrul de externe de la Damasc, Walid Muallem, după o întrevedere cu omologul său rus, Sergey Lavrov.

"Suntem gata pentru dialog cu oricine vrea un dialog, inclusiv cu cei care luptă cu armele în mâini, deoarece suntem încrezători că reformele nu pot continua decât pe această cale şi nu pe cea a violenţei", a spus Muallem.

Oficialul de la Damasc a precizat că în prezent, în Siria sunt rebeli din aproape 30 de ţări, care luptă împotriva regimului Al-Assad.

"Jabhat al-Nusra, formaţiune afiliată Al-Qaeda, este implicată în cele mai crâncene confruntări din Siria. Ţara noastră reprezintă scena de război, unde sunt prezenţi luptători din 28 de ţări, inclusiv din Cecenia", a adăugat Muallem.

La rândul său, ministrul de externe rus a reiterat poziţia oficială a Moscovei, care a rămas neschimbată faţă de soluţionarea conflictului sângeros din Siria.
Conform diplomaţiei ruse, singura cale de soluţionare a crizei siriene este cea pe cale paşnică.

"Numărul celor care susţin acest tip de restabilire a pacii este în continuă creştere. Cei care vor să continue războiul sunt conştienţi de acest aspect şi încearcă să suprime tendinţele pozitive ale opoziţiei şi încercă să împiedice dialogul", a declarat Lavrov.

×
Subiecte în articol: Siria Moscova al-Qaeda
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close