Antena 3 CNN Externe Guvernul Republicii Moldova a demisionat

Guvernul Republicii Moldova a demisionat

Guvernul Republicii Moldova a demisionat
19 Mar 2008   •   10:47

Criză la conducerea Republicii Moldova. Guvernul de la Chişinău şi-a anunţat, în această dimineaţă, demisia. Premierul Vasile Tarlev (foto) a înaintat cererea de demisie în cadrul şedinţei executivului, explicându-şi gestul prin dorinţa de a oferi ?unor noi persoane posibilitatea de a atinge noi scopuri dictate de noi timpuri?. La sediul Guvernului a fost prezent şi preşedintele Vladimir Voronin, care a acceptat demisia cabinetului Tarlev, scriu agenţiile de presă din Republica Moldova. Zvonuri referitoare la o demisie a Executivului au fost vehiculate încă de acum trei zile.

Premierul Tarlev va asigura interimatul, până la numirea unui nou Guvern. Potrivit presei de la Chişinău, şefia Guvernului ar putea fi preluată de actualul vicepremier Victor Stepaniuc, ex-deputat comunist pe listele PCRM, sau Zinaida Greceanii, vicepremier şi ministru al Finanţelor.

Scenariu asemănător cu cel de la Moscova?
Analiştii vorbesc despre o situaţie asemănătoare celei din Rusia, realizată prin rocada premier-preşedinte. Vladimir Voronin se află la finalul celui de-al doilea mandat şi nu mai poate candida din nou la conducerea statului. Pe de altă parte, este cunoscută apropierea dintre preşedintele Republicii şi premierul demisionar. Aşadar, şi Tarlev ar putea fi succesorul lui Voronin la conducerea Republicii Moldova.

Vasile Tarlev a fost numit şef al Executivului în 2001 şi, potrivit agenţiei Basa-press, este cel mai longeviv premier, după proclamarea independenţei.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close