Antena 3 CNN Externe Guvernul libian: CNT atacă Executivul şi ar putea provoca amânarea alegerilor

Guvernul libian: CNT atacă Executivul şi ar putea provoca amânarea alegerilor

Guvernul libian: CNT atacă Executivul şi ar putea provoca amânarea alegerilor
Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    26 Apr 2012   •   08:41

Premierul libian Abdel Rahim al-Kib a acuzat miercuri Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT) că "împiedică" activitatea Guvernului său, fapt care ar putea duce la amânarea alegerilor şi "devierea revoluţiei" libiene de la obiectivele sale, informează AFP.

"Suntem blocaţi de membrii Consiliului care continuă să atace Guvernul şi să ameninţe cu retragerea susţinerii, ceea ce ne împiedică eforturile de îndeplinire a obligaţiilor noastre în serviciul revoluţiei, cu prioritate pe desfăşurarea alegerilor la data prevăzută", a declarat Kib.

În plus, "guvernul nu va accepta în niciun caz amânarea alegerilor. Guvernul nu îşi va asuma această responsabilitate (amânarea alegerilor) şi nici consecinţele sale care riscă să devieze revoluţia de la cursul său", prevăzute pentru luna iunie, a adăugat acesta.

Membrii CNT, cea mai înaltă autoritate legislativă a ţării de la îndepărtarea regimului lui Muammar Gaddafi, avertizează de mai multe zile că îşi vor retrage susţinerea pentru Guvernul criticat pentru eşecul său, de a organiza armata şi a restabili securitatea.

×
Subiecte în articol: Libia
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close