Antena 3 CNN Externe Guvernul irakian susţine că are nevoie de prezenţa trupelor SUA

Guvernul irakian susţine că are nevoie de prezenţa trupelor SUA

Guvernul irakian susţine că are nevoie de prezenţa trupelor SUA
16 Iul 2007   •   10:21

Forţele irakiene nu sunt încă în măsură să preia răspunderea securităţii în ţară, aşa cum părea să afirme, sâmbătă, premierul Nuri al-Maliki. Acesta spusese că forţele străine se pot retrage oricând, deoarece irakienii pot menţine singuri securitatea în ţară. Un consilier al premierului a explicat că vorbele acestuia au fost "greşit interpretate". La Washington, tot mai multe voci îi cer preşedintelui Bush să stabilească un calendar al retragerii din Irak. Declaraţia premierului Maliki s-a aflat pe prima pagină a ziarelor din Bagdad. Opiniile localnicilor erau împărţite.

În schimb, preşedintele George W. Bush susţine în continuare că americanii şi aliaţii lor trebuie să rămână în Irak, deoarece forţele naţionale nu sunt încă în măsură să asigure securitatea. Opoziţia democrată nu este de acord şi încearcă, deocamdată fără succes, să impună un program de retragere a trupelor. Acum, doi influenţi senatori din partidul republican al lui Bush îi cer şi ei să înceapă planificarea pentru eventuala retragere din Irak.


Spre deosebire de colegii lor democraţi, cei doi senatori nu doresc un termen limită pentru retragere. Dar propunerea lor va spori presiunea asupra Administraţiei Bush, într-un moment în care opinia publică se arată tot mai potrivnică războiului din Irak.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close