Antena 3 CNN Externe Guvernul Georgiei va avea aceiaşi miniştri în domeniile importante

Guvernul Georgiei va avea aceiaşi miniştri în domeniile importante

Guvernul Georgiei va avea aceiaşi miniştri în domeniile importante
19 Noi 2007   •   18:23

Preşedintele Georgiei, Mihail Saakaşvili, păstrează în noul guvern al ţării mai mulţi miniştri din domenii importante. Saakaşvili şi-a remaniat luni Guvernul, fără a opera modificări la portofoliile economice, relatează Reuters. Preşedintel georgian încearcă prin acţiunile sale o stabilizare a situaţiei din ţară, după valul de proteste de stradă din ultima perioadă. Vineri, Mihail Saakaşvili a numit un nou premier şi a ridicat starea de urgenţă decretată în ţară. Preşedintele Georgiei este convins că mandatul său va fi reconfirmat în alegerile din ianuarie şi a dat instrucţiuni Guvernului să aloce mai mult timp soluţionării problemelor sociale.

Lado Gurghenidze, noul premier, are 36 de ani şi este directorul celei mai importante instituţii de credit private georgiene. "Nu am înlocuit miniştrii din blocul economic deoarece vrem să menţinem continuitatea politicii economice", a declarat luni Gurghenidze. Tot el a mai spus că Guvernul intenţionează să modifice "politica socială".

Gheorghi Huroşvil, secretarului parlamentar al Guvernului a declarat că preşedintele a propus două modificări la nivelul Cabinetului: Bela Ţipuria pentru postul de ministru al Educaţiei şi Ştiinţei şi Koba Subeliani ca ministru pentru Refugiaţi. De asemenea, fostul ministru al Educaţiei şi Ştiinţei, Kaha Lomaia, va deveni secretar al Consiliului Naţional de Securitate, o organizaţie prezidată de preşedinte, a mai declarat Saakaşvili.

Constituţia georgiană prevede formarea de către preşedinte a unui cabinet de miniştri în urma unor consultări, după care candidaţii, printre care şi premierul desemnat, sunt confirmaţi de Legislativ. Parlamentul, care este loial preşedintelui, va aproba cel mai probabil, în cursul acestei săptămâni, persoanele nominalizate pentru funcţiile de premier şi miniştri.

Antena3.ro


×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close