Antena 3 CNN Externe Grup infracţional româno-american, arestat pentru fraudă pe internet

Grup infracţional româno-american, arestat pentru fraudă pe internet

Grup infracţional româno-american, arestat pentru fraudă pe internet
20 Mai 2008   •   13:09

O operaţiune de amploare a poliţiei americane, în colaborarea cu ofiţeri din mai multe ţări a dus la arestarea a 38 de persoane, suspectaţi de fraudă pe internet. Un grup infracţional internaţional format inclusiv cetăţeni din Romania, Canada, Pakistan, Portugalia şi Statele Unite a obţinut informaţii personale prin internet şi apoi le-au folosit pentru a face rost, în mod fraudulos, milioane de dolari.

În total, 38 de persoane au fost puse sub acuzare pentru că şi-au însuşit alte identităţi şi s-au folosit de toate datele respectivelor persoane pentru a fura milioane de dolari.

Cu ajutorul internetului, infractorii trimiteau e-mailuri, aparent din partea băncii şi destinate atât clienţilor, cât şi non-clienţilor. Emailul era realizat în aşa fel încât să poată trece drept o solicitare legitimă a băncii. Se cerea numărul de card si PIN-ul.

Odată obţinute informaţiile, hackerii sustrăgeau banii din conturi. Grupul infracţional internaţional, a reuşit în câteva luni, să fure peste 3 milioane de dolari. Operaţiunile de identificare şi de reţinere a suspecţilor s-au desfăşurat simultan, în toate ţările şi încă nu s-au încheiat.

În ultimele 24 de ore, cinci suspecţi au fost arestaţi în Statele Unite, iar în România forţele de ordine au executat şapte mandate de percheziţie, marţi dimineaţă.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close