Antena 3 CNN Externe Gripa porcină: Salariaţii din China care îşi petrec vacanţa în afara ţării, primesc o săptămână bonus de concediu

Gripa porcină: Salariaţii din China care îşi petrec vacanţa în afara ţării, primesc o săptămână bonus de concediu

Gripa porcină: Salariaţii din China care îşi petrec vacanţa în afara ţării, primesc o săptămână bonus de concediu
21 Iul 2009   •   16:01

Toţi cei care lucrează în China au început să fie obişnuiţi să primească o săptămână în plus de odihnă, în cazul în care călătoresc în afara ţării, din cauza pandemiei de gripă porcină. Companiile chineze îşi sfătuiesc angajaţii să mai rămână o săptămână acasă după revenirea din concediu, pentru a evita o eventuală răspândire a virusului H1N1.

Această măsură este adoptată în ciuda faptului că oricui aterizează pe aeroporturile din China i se ia temperatura cu un aparat de tipul unui pistol care este îndreptat spre capul lor. Aceleaşi ?pistoale? sunt folosite şi în cazul celor care intră în şcoli şi spitale.

Până acum, măsurile adoptate de China se pare că previn cu succes răspândirea virusului H1N1, scrie The Daily Telegraph. În timp ce Marea Britanie are 29 de morţi şi 55.000 de cazuri de gripă porcină, nici măcar un chinez, din ce 1,3 miliarde, nu a murit din cauza bolii şi, conform statisticilor oficiale, doar 1.537 au fost infestaţi. Singura moarte legată de virus a fost a unei femei care însă s-a dovedit că a murit în toaleta unui spital din Hangzhou, după ce s-a electrocutat accidental.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close