Antena 3 CNN Externe Gripa porcină despistată la 18 soldaţi americani din Kuweit

Gripa porcină despistată la 18 soldaţi americani din Kuweit

Gripa porcină despistată la 18 soldaţi americani din Kuweit
24 Mai 2009   •   13:21

18 soldaţi americani din Kuweit s-au îmbolnăvit de gripă porcină. Acestea sunt primele cazuri de infestare cu virusul A H1N1 în zona Golfului Persic de la izbucnirea epidemiei, în urmă cu o lună, în Mexic. Soldaţii afectaţi de gripă au părăsit deja regiunea. ?Toţi cei 18 soldaţi au părăsit Kuveitul. Ei prezentau simptomele normale ale bolii şi li s-a administrat medicamentaţia necesară?, a declarat ministrul kuweitian al sănătăţii Yussef Mendkar, Soldaţii nu au intrat în contact cu populaţia civilă din regiune.

Kuweitul este folosit ca bază logistică pentru trupele americane desfăşurate pe în Irak. În regiune se află aproximativ 15.000 de soldaţi americani.

Şi în Chile au apărut 15 noi cazuri de gripă porcină numai în ultimele 48 de ore. Astfel, Chile devine cea mai afectată ţară din America de Sud. În total, 44 de persoane au fost depistate cu virusul gripal, iar autorităţile au anunţat măsuri de precauţie sporite. Între timp, prima persoană care a fost bolnavă s-a vindecat şi a fost externată din spital.

Ultimul raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că 12.022 de persoane au contactat gripa porcină. 86 de oameni au murit deja din cauza acestei maladii.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close