Antena 3 CNN Externe Greve feroviare în Franţa şi Italia

Greve feroviare în Franţa şi Italia

Greve feroviare în Franţa şi Italia
06 Noi 2008   •   10:51

Val de greve în Franţa, unde angajaţii căilor ferate au declanşat un protest de 24 de ore. Conductorii de tren cer de la autorităţi condiţii de muncă mai bune. Şi Italia va fi afectată de un protest al feroviarilor. Acesta este programat să înceapă duminică.
În Franţa, greva transportatorilor a afectat mai multe regiuni, inclusiv suburbiile Parisului. Traficul feroviar este perturbat mai ales în cazul trenurilor de mare viteză. Pe unele trasee circulaţia a fost complet anulată.
Angajaţii din domeniul feroviar protestează, astfel, împotriva unor modificări legislative. Ei cer, în principal, condiţii de muncă mai flexibile.
Călătorii afectaţi de grevă, îi susţin totuşi pe protestatari.
"Oricum îmi ia multă vreme să ajung la muncă pentru că merg din Paris în suburbii. În dimineaţa aceasta am aşteptat deja o jumătate de oră pe platformă, deci va dura o oră şi jumătate tot drumul. E puţin, dar e frustrant. E bine dacă e vorba despre o singură zi. Îi înţeleg perfect, dar să sperăm că nu se vor crea prea multe neplăceri şi nu se va întâmpla prea des", a declarat un călător.
Protestul transportatorilor din Franţa se va încheia vineri dimineaţă.
Italia va fi, şi ea, afectată de o grevă în sectorul feroviar. Aceasta este programată să înceapă duminică seara şi să se termine luni dimineaţa.
Sursă foto: flickr.com
Antena 3

×
Subiecte în articol: trafic feroviar
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close