Antena 3 CNN Externe GREVĂ la fast-food-urile de pe tot întinsul Americii. Mii de angajaţi refuză să lucreze

GREVĂ la fast-food-urile de pe tot întinsul Americii. Mii de angajaţi refuză să lucreze

GREVĂ la fast-food-urile de pe tot întinsul Americii. Mii de angajaţi refuză să lucreze
Foto: Intact Images/EPA
06 Dec 2013   •   13:11

Angajaţii restaurantelor de tip fast-food de pe tot întinsul Statelor Unite au intrat într-o grevă de 24 de ore, protestând faţă de salariile scăzute, scrie BBC.

Potrivit sursei citate, angajaţi ai fast-food-urilor din New York, Chicago, Washington DC, Detroit, Michigan, Raleigh, Carolina de Nord şi Pittsburgh, Pennsylvania, au refuzat să înceapă lucrul.

"Am fost dată afară din şcoală pentru că nu am mai putut plăti taxele. Trăiesc împreună cu alte cinci persoane într-o locuinţă cu un singur dormitor", le-a spus Shaquena Davis jurnaliştilor BBC.

Organizatorii sunt de părere că până la 100 de oraşe se vor alătura acţiunii lor, cea mai recentă dintr-o lungă serie de proteste privind nivelul salariilor.

Sindicatele cer un salariu federal minim de 15 dolari pe oră, în condiţiile în care, încă din 2009, salariul minim este de 7,25 de dolari pe oră.

Presedintele Obama, care susţine o iniţiativă a Senatului de a creşte salariul minim până la 10,10 dolari, a vorbit recent despre angajaţii de la fast-food-uri, "care muncesc de mama focului şi încă trăiesc la limita sărăciei".

×
Subiecte în articol: grevă
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close