Antena 3 CNN Externe Grevă generală în aeroporturile din Italia. Ce pot face pasagerii care şi-au luat bilet

Grevă generală în aeroporturile din Italia. Ce pot face pasagerii care şi-au luat bilet

barbat cu bagaj in aeroport
Marţi, 24 septembrie va avea loc o grevă generală în aeroporturile din Italia: zboruri anulate şi întârzieri semnificative  / Foto: Getty Images
de N.B.    |    23 Sep 2024   •   11:12

Marţi, 24 septembrie va avea loc o grevă generală în aeroporturile din Italia: zboruri anulate şi întârzieri semnificative. Greva de 24 de ore implică operatorii de gestionare și operatorii de securitate ai unor aeroporturi italiene importante timp de 24 de ore cu repercusiuni asupra zborurilor programate. 


Conform Fanpage vor protesta lucrătorii din domeniul handling-ului și personalul de supraveghere a unor aeroporturi importante precum Milano Linate și Malpensa, Bergamo, Bologna și Veneția. S-au alăturat grevei şi echipajele de zbor ale Wizzair Malta Limited, iar acest lucru va avea repercusiuni și asupra zborurilor regulate ale Ita Airways care a anulat deja 28 de zboruri naționale și internaționale. 
Protestatarii solicită îmbunătăţiri ale condiţiilor de muncă şi revizuirea contractelor angajaţilor din sectorul de transport aerian. 

Pentru a contracara efectele grevei, ENAC (Autoritatea Naţională pentru Aviaţie Civilă) a stabilit intervale orare de protecție, de la 7.00 la 10.00 și de la 18.00 la 21.00, în care zborurile trebuie în continuare efectuate. 

În cazul zborurile au fost anulate sau suferă întârzieri semnificative, pasagerii au dreptul de a solicita rambursarea biletului sau schimbarea biletului fără penalizări.

Persoanele care au programată o călătorie în Italia mâine sunt sfătuite să se intereseze din timp la compania aeriană cu care călătoresc dacă respectivul zbor a fost anulat sau înregistrează întârzieri.

×
Subiecte în articol: grevă Italia transport aerian
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close