Antena 3 CNN Externe Grecii continuă să se răzbune. Un poliţist, ucis de extremiştii de stânga la Atena

Grecii continuă să se răzbune. Un poliţist, ucis de extremiştii de stânga la Atena

Grecii continuă să se răzbune. Un poliţist, ucis de extremiştii de stânga la Atena
17 Iun 2009   •   14:32

Cel puţin doi oameni înarmaţi, conform martorilor oculari, au împuşcat mortal un poliţist în zorii zilei de miercuri, în capitala Greciei, Atena. Ofiţerul a fost împuşcat de mai multe ori în timp ce stătea de gardă în maşină, în faţa casei unui martor important într-un proces de terorism.

În proces este implicat şi fostul grup extremist de stânga cunoscut sub numele Lupta Poporului Revoluţionar. Grupul de stânga, ELA, a fost acuzat în multe atacuri din Grecia, pe o perioadă de 20 de ani, înainte să se desfiinţeze la mijlocul anilor ?90.

Oficialii greci spun totuşi că atacatorii neidentificaţi nu au încercat deloc să se apropie de casa martorului. Un purtător de cuvânt al poliţiei, Panagiotis Stathis, a declarat că victima a fost împuşcată cu ?cel puţin 15-20 de gloanţe?, trase din apropiere.

Poliţia susţine că atacatorii au dispărut apoi pe străzile districtului Patissia şi că a început urmărirea lor. Atacul este similar cu unul revendicat de un alt grup de stânga în ianuarie, în urma căruia ofiţerul ?vânat? a supravieţuit, informează BBC.

După ce poliţia a ucis un băiat de 15 ani, în decembrie, s-au înregistrat mai multe acte de violenţă atribuite grupurilor anarhiste şi de stânga. Acel incident a dat naştere celor mai dure revolte din Grecia, după o lungă perioadă de timp.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close