Antena 3 CNN Externe Grecia SE DISTANŢEAZĂ de UE şi semnează acorduri cu Rusia

Grecia SE DISTANŢEAZĂ de UE şi semnează acorduri cu Rusia

grecia.jpg
Foto: Agerpres/EPA
19 Iun 2015   •   13:21
Rusia şi Grecia au semnat un memorandum de cooperare interguvernamentală, vineri, pentru construirea gazoductului turc (Turkish Stream) pe teritoriul grec. 
 
Documentul a fost semnat de ministrul pentru Energie al Rusiei, Alexender Novak şi omologul său grec, Panagiotis Lafazanis, în timpul unui forum economic de la Sankt Petersburg. 
 
Novak a explicat că Grecia va primi un împrumut pentru construcţia segmentului gazoductului de pe teritoriul său, conform agenţiei TASS, citată de Novinite
 
Lafazanis a explicat că acest proiect, care valorează circa 2 miliarde de dolari, va fi finanţat în rate, de o bancă şi o companie elenă. 
 
La începutul lunii iunie, preşedintele rus Vladimir Putin şi premierul Greciei au avut o conversaţie telefonică, exact pe acest subiect. 
 
Vizita efectuată de Alexis Tspiras la Moscova în aprilie a generat temeri la Bruxelles că premierul de extremă-stânga al Greciei s-ar putea disocia de sancţinile UE impuse Rusiei pentru a primi fonduri din partea Moscovei, necesare salvării economiei Greciei în contextul impasului negocierilor cu creditorii internaţionali.
 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close