Guvernul grec are, însă, probleme la el acasă, unde, practic, a pierdut majoritatea în Parlament.
Discuţiile între oficialii greci şi preşedintele Eurogrupului s-au încheiat, în ciuda previziunilor, cu rezultatul aşteptat de toată lumea.
Ministrul grec de finanţe a calificat drept "un pas înainte" acordul cu creditorii străini, deşi acesta prevede noi reforme dureroase.
Chiar şi ministrul finanţelor din Germania, cel mai sever faţă de greci, a avut cuvinte de laudă pentru rezultatul discuţiilor.
Grecia a primit o veste bună şi de la FMI, care a apreciat că datoria externă a ţării este nesustenabilă şi a făcut apel la europeni să "uşureze semnificativ" povara ei.
Până acum, Uniunea Europeană a respins ferm reducerea datoriei dar ar putea accepta o restructurare a sa, mai ales că doreşte ca FMI să se implice în noul plan de ajutor.
Guvernul grec este, însă, în pericol la el acasă: peste 40 din cei 149 deputaţi ai coaliţiei Syriza s-au abţinut sau au votat împotriva acordului cu Eurogrupul, adoptat doar cu sprijinul opoziţiei.
La continuarea politicii de austeritate se adaugă astfel instabilitatea politică, aşa că grecii nu au primit acordul cu prea mult entuziasm.